Sayı : 2010/311         SOSYAL GÜVENLİK KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜNE   GİRESUN                                 Baromuza kayıtlı Avukatlarımızın, sözlü ve yazılı şikâyetlerinde; Avukatlarımızın Kurumunuzda dosya incelenmek ve belge almak talepleri karşısında kurum personeli tarafından zorluk çıkartıldığı, hakarete varan tavırlar sergilendiği tespit edilmiştir.                      6136 sayılı Avukatlık Yasasının 2/3.maddesi gereğince "Yargı organları, emniyet makamları, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile kamu iktisadi teşebbüsleri, özel ve kamuya ait bankalar, noterler, sigorta şirketleri ve vakıflar avukatlara görevlerinin yerine getirilmesinde yardımcı olmak zorundadır. Kanunlarındaki özel hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu kurumlar avukatın gerek duyduğu bilgi ve belgeleri incelemesine sunmakla yükümlüdür. Bu belgelerden örnek alınması vekaletname ibrazına bağlıdır." hükümlerine amir olup, bu hususun personelinize duyurulmasını, iş takipçileri ile Avukatların biri birine karıştırılmamasını,                         Avukatların yasal haklarını kullanmaları konusunda zorluk çıkartılmaması bu konuda ilgililerin uyarılmasını,                           Bilgilerinize arz ve rica ederiz.07.04.2010                                                                                               Av.Gültekin UZUNALİOĞLU                                                                                      Giresun Barosu Başkanı
Tarih : 8.04.2010