Ordu'da okuldan gelip evine girdiği sırada cezaevi firarisi bir hükümlü tarafından sebepsiz yere hunharca katledilen kızımız Ceren ÖZDEMİR'in katilinin yargılandığı Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki, 20 Ocak 2020 Tarihli karar duruşmasına Baromuzu temsilen Baro Başkanımız Av. Soner KARADEMİR, Yönetim Kurulu Üyemiz ve aynı zamanda Kadın Hakları Danışma ve Uygulama Komisyonu Koordinatörümüz Av. Elvan ŞAHİN ve TBB Yönetim Kurulu Üyesi Meslektaşımız Av.Gültekin UZUNALİOĞLU katıldı.

Baroların katılma talebi bir kez daha reddedilirken Baro Başkanımız Av. Soner KARADEMİR’de duruşma esnasında söz alarak Baroların katılma talebinin önemine değinen bir konuşma yaptı. Konuşmasında ana hatlarıyla; bu ve benzeri olaylarda mahkemelerin vereceği cezalardan öte suçun önlenmesi için öncelikli olarak toplumsal bir bilincin oluşması gerektiğini ve davalara Baroların katılımlarının sağlanmasıyla ve toplumun tüm katmanlarıyla ortak bir tepki verilmesi halinde bu bilincin oluşabileceğini; Baroların katılma taleplerinin yargılama faaliyetine büyük katkı sağlayacağını ve tüm yargılamaların en büyük meşruiyet kaynağı olacağına değinerek, Giresun Barosu olarak bundan önceki olaylarda olduğu gibi davanın sonuna kadar takipçisi olacağımızı belirtti.

Taraf beyanların tespitinin ardından kararını açıklayan mahkeme sanığa canavarca hisle adam öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vererek takdiri ve yasal herhangi bir indirim uygulamaksızın tutukluluk halinin devamına ve cezasının mükerrirlere özgü infaz rejimine göre çektirilmesine ve tutukluluğunun hükmen devamına karar verildi.

Bir daha böyle olaylar yaşamaması dileğiyle yargılamada emeği geçen herkese teşekkür eder karar kesinleşinceye kadar davayı takip edeceğimizi ve Baromuzun katılma talebi yönünden yasal yola başvuracağımızı kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız. Giresun Barosu

Tarih : 20.01.2020