Baromuzca 28.06.2018 - 01.07.2018 Tarihleri arasında Çek Cumhuriyetinin Prag, Terezin, Karlovy Vary kentleri ile Almaya'nın Dresten kentine ilk yurtdışı gezisi düzenlendi. Birinci gün Prag şehir turu ve kentin önemli tarihi ve turistik yerleri, Kafka Muzesi ve Malastrana (Kucuk meydan),Charles Koprusu,Eski şehir meydani, Astronomik saat kulesi, Paris caddesi ve Yahudi mahallesi gezildi. İkinci gün 10.000 kişinin katledildiği ve dünyaca ünlü Piyanist ve Hayat Güzeldir filmlerinin çekildiği Terezin Nazi Toplama Kampı ve Almanyanın Dresten kentindeki tarihi ve turistik yerler gezildi. Üçüncü gün Uluslararası Film Festivaline de ev sahipliği yapmakta olan ve Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün 1918 Yılında bir müddet tedavi gördüğü ve "Karlsbad Hatıraları" adlı günlüğünü yazdığı Karlovy Vary kenti ve Atamızın konakladığı otel ile yaşadığı yerler ve önümüzdeki yıl heykelinin dikileceği park ve şehrin diğer tarihi ve turistik mekanları gezildi. Dördüncü gün Prag şehrini eski ve yeni şehir diye ikiye ayıran Vlatava nehrinde tekne turu ile başayan gezi Nazım Hikmet'in uzunca bir süre müdavimi olduğu Prag Slavia Cafe ziyareti, ardından Kadife Devrimin yaşandığı yerler ile Kampa Adası, John Lenon Duvarı, Baro, Hukuk Fakültesi, şehrin diğer saymadığımız birçok tarihi ve turistik yerleri gezilerek oldukça samimi ve eğlenceli bir ortamda düzenlenen seyahat son buldu.Aşağıda bir kısım fotoğrafları sunduğumuz katılımcı meslektaşlarımıza sonsuz teşekkür eder; gelecek organizasyonlarımızda tüm meslektaşlarımızı aramızda görmeyi dileriz.

PRAGDAN FOTOĞRAFLAR

CHARLES KÖPRÜSÜ

ÜNLÜ EDEBİYATÇI FRANZ KAFKA MÜZESİ

FRANZ KAFKA'NIN DÖNEN KAFA HEYKELİ