Baromuz Genel Kurul Toplantısı 08 Ekim 2016 Cumartesi günü New Jasmin Oteli’nde yapıldı. Av. E. Şansal DİKMEN’in Divan Başkanı, Av. Sevil GÖKSÜZOĞLU'nun Başkan Yardımcısı, Av. Cahide NAKIPOĞLU ve Av. Pelin VAYNİ’nin Yazmanlık yaptığı ve 192 meslektaşımızın katılımının yanında misafirlerimiz Milletvekili Av. Sabri ÖZTÜRK, Görele Belediye Başkanı Av. Tolga ERENER, Giresun Üniversitesi Genel Sekreteri Av. Kadir AYDIN, Trabzon Baro Başkanı Av. Sibel SUİÇMEZ’in de ziyaretiyle gerçekleştirilen Genel Kurul’da,  Baro Başkanı Av. Gültekin UZUNALİOĞLU açılış konuşması yaptı.

    Konuşmasında “Güzel ülkemize kasteden darbe girişiminin sarsıntısını henüz atlatamadığımız, her güne terör eylemleri ve şehit haberleriyle uyandığımız; hukuk devleti ilkelerinin yıprandığı, yargı bağımsızlığının tartışıldığı, hukuk güvenliğinin büyük ölçüde kaybolduğu olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. 

Devleti ele geçirmeye, insanlarımızı öldürmeye, Gazi Meclisimizi bombalamaya cüret eden bu hain kalkışmanın tüm sorumlularının ortaya çıkarılmaları ve bir daha hiçbir cemaatin, kişinin, grubun böyle bir çılgınlığı denemeyi aklına bile getiremeyeceği düzeni, hukuk içinde kalarak sağlamak zorundayız. Bunu yaparken, darbe girişiminin ardından on binlerce kişinin, haklarında yargı kararı olmadan “örgüt üyeliği”, “örgüte destek” gibi suçlamalarla işlerinden, mesleklerinden, gelirlerinden edilmesi, hukuki bir delile dayanmadan gerçekleştirildiği iddia edilen gözaltı ve tutuklamalar ile birlikte ortaya çıkan mağduriyet iddiaların hassasiyetle araştırılması  gerekmektedir. “Kurunun yanında yaş da yanar” önermesinin hukukta, hukuk devletinde yeri yoktur. Hukuk, kuruyla yaşı, suçluyla masumu ayırmak için vardır. Aksi halde ne insan haklarından ne de hukuk güvenliğinden söz edilebilir.

Bu olağanüstü dönemden en az zararla çıkmak, ülkemizi hepimizin özlemi olan aydınlık bir geleceğe taşımak için hukukun üstünlüğü ilkesine her zamankinden fazla sahip çıkmak, tüm sorunlarımızı bu üstün değerlerin rehberliğinde çözmek zorundayız. 

Türkiye Barolar Birliği ve Barolar olarak, yargının kurucu unsuru olan özgür ve bağımsız savunmayı kısıtlamaya, onun temsilcisi avukatı dışlamaya, sindirmeye ve itibarsızlaştırmaya yönelik girişimlerin yanı sıra, bizleri ekonomik olarak da güçsüz kılmaya zemin hazırlayan zorluklarla mücadele içindeyiz.

    Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 1990 yılında kabul edilen Havana Kuralları’nın 16 ve 22. Maddeleri arasında yer verildiği üzere, avukatların mesleklerini belli güvenceler altında, hiçbir baskı, engelleme ve müdahaleyle karşılaşmadan icra etmelerini sağlamakla yükümlüdür. 

Avukatların mesleki faaliyetlerinden dolayı baskıya, soruşturmaya, ceza davalarına muhatap olmaları kabul edilemez. Herkesin savunma hakkı olduğu unutulmamalıdır. Meslektaşlarımızın, üstlendikleri davalarla özdeşleştirilmeleri, baskıya maruz kalmaları, suçlanmaları, gözaltına alınmaları hak arama özgürlüğüne ve adil yargılanma hakkına en büyük zararı vereceği gibi işkence ve kötü muamele iddialarına da zemin hazırlayacaktır.

   18 Ekim 2014 günü bizlere verdiğiniz güven ve desteğinizle yüklediğimiz onurlu görevimizi 2 yıl boyunca yerine getirdik. Bu süre içinde Giresun Barosunun Bayrağını daha da yükseklere çıkartmak için ben ve arkadaşlarım gecemizi gündüzümüze katarak var gücümüzle çalıştık.

    Bu dönemimizde yine ilkleri yaşadık. Baromuzun Stajyer Avukatları Stj Av. Aydan Küçük, Stj Av.Ayşe Yanıkoğlu, Stj. Av. Seda Safinaz Eker, ve Stj Av. Fikriye Atar’dan oluşan çalıştırıcılığını meslektaşımız Av.Ufuk Kılıç’ın yaptığı  Kurgusal Duruşma Baro takımımız önce 29-30 Mayıs 2016 tarihlerinde Ordu’da yapılan müsabakalar sonucunda Karadeniz Bölgesi şampiyonu oldu. Daha sonra 24-25 Eylül 2016 tarihinde Ankara’da yapılan Türkiye Şampiyonasında da Türkiye 3. oldu. Bizlere bu gururu ve onuru yaşattıkları için kendilerine Baromuz adına ayrı ayrı sonsuz teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Kendilerine konuşmamın ardından Baromuz adına plaketlerini sunacağım.

Bu dönemimizde Denizbank ile 4 yıl çalışma karşılığında yaptığımız anlaşma gereği 100.000,00 TL. bağışın baromuz bütçesine yatırılmasını sağladık.

KTÜ Sürekli Eğitim Merkezi ile anlaşmamız gereği Giresun’da yapılan eğitimlerle 50 Meslektaşımızın     Arabuluculuk eğitimi almasını sağladık. Yazılı sınava katılan tüm meslektaşlarımız başarılı olmuşturlar.3 Kasım’da yapılacak mülakatta tüm meslektaşlarıma başarılar diliyorum.

    Giresun Baro Başkanı sıfatı ile TBB. Avukatlık Kanunu Hazırlama Komisyonu Karadeniz Bölgesi Baroları temsilcisi seçilmemizde Baromuza diğer Barolarımızın verdiği desteği  ve güveni göstermektedir.

   Bir önceki Genel kurulumuza sunduğumuz toplam tahmini bütçeyi aktif anlamda artırarak tahmini bütçenin yaklaşık % 50 fazlalığı ile Baromuza ekonomik anlamda daha güçlendirerek bu Genel Kurulumuza geldik.     

Meslektaşlarımız arasında birlik beraberliğin gelişmesi için çeşitli etkinlikler, geziler, spor turnuvaları ve yemek organizasyonları düzenledik.

Çeşitli konularda konferans ve seminerler düzenledik.

Birçok ilçedeki baro odalarımızın daha yeni ve çağdaş hale getirmeye özen gösterdik.

Türkiye Barolar Birliği’nin organize ettiği çeşitli illerdeki toplantıları baro başkanı düzeyinde ve komisyonlar olarak katıldık.

Ulusal basına  ve yerel basına da yansıyan çeşitli konularda basın açıklamalarında bulunduk.

Yine dönemimizde çıkmaya başlayan Giresun barosu dergisinin 11. sayısına ulaştık . Önümüzdeki dönemde Giresun Barosunun tarihi ile ilgi yaptığımız çalışmaları kitap haline getirmeyi düşünüyoruz.

Baromuz mali ve sosyal açıdan güçlülüğü ile Türkiye’nin ilk sıralarında gelen Barolardandır.

    Buradan etkinliklerimize bizlere yardımcı olan tüm komisyonlarımızın başkan ve üyelerine sonsuz teşekkürlerimi borç bilirim. Birazdan arkadaşlarım sizlere faaliyetlerimizi gösterir geniş çalışma raporunu okuyacaklardır. Ben ve arkadaşlarım baromuza hizmet etmekten büyük onur ve mutluluk duymaktayız.

      1926 yakılan hukuk meşalesi ile bizlere emanet edilen ve her geçen gün güçlenen Giresun Barosu olarak tarafsız ve bağımsız yargı, güçlü ve özgür savunma oluşması için mücadelemizi sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz. Bu dönemde verdiğiniz sonsuz güven ve destekten ötürü tüm meslektaşlarıma, komisyonlarımızın başkan ve üyelerine, yönetim kurulu üyelerime, disiplin kurulu üyelerime, denetleme kurulu üyelerime ve birlik delegelerime sonsuz teşekkür eder hepinizi ayrı ayrı selamlar, sevgilerimi ve saygılarımı sunarım.” diyen Av. Gültekin UZUNALİOĞLU’nun konuşmasının ardından Yönetim Kurulu çalışma raporu Baro Genel Sekreteri Av. Ahmet KÖKSAL tarafından, Bilanço ve Hesap raporu ise Baro Saymanı Av. Soner KARADEMİR tarafından Denetleme Kurulu Raporu ise Divan Başkan Yardımcısı Av. Sevil GÖKSÜZOĞLU tarafından okunarak Genel Kurul üyelerinin bilgisine sunuldu. Okunan raporların oybirliği ile ibra edildiği görüldü.

    Dilek ve görüşlerini bildirmek üzere meslektaşlarımız Av. Mehmet TURAN, Av. Şenel UYANIK, Av. Elvan ŞAHİN, Av. Haydar AKKAYA, Av. Ömer Çağatay KINALI ve Av. Ünal EROĞLU söz alarak düşünce ve temennilerini Genel Kurul üyeleri ile paylaştılar. Seçim usulünün oybirliği ile kabul edilmesinin ardından, Baro Başkanlığı, Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu üyeliği ile TBB Delegeliği için aday isimler Genel Kurul Başkanlık Divanına Sunuldu. Yapılan seçimler sonucunda Baro Başkanlığına Av. Gültekin UZUNALİOĞLU, Yönetim Kurulu Üyeliğine Av. Tuncer KORKMAZ, Av. Güngör KOZLUCA, Av. İlknur CİVELEKOĞLU, Av. Soner KARADEMİR, Av. Necmeddin KESİK, Av. Murat TURAN, Av. Murat BEKTAŞ, Av. Ayşegül ÇAKIR, Av. Mustafa GÜRSOY, Av. Emrah ÖZDEMİR seçildiler. Disiplin Kurulu üyeliklerine Av. Bülent AYDIN, Av. Orhan TOZLU ve Av. Necati KÜÇÜKALİOĞLU, Av. Elvan ŞAHİN, Av. Fırat İMAT, Denetleme Kurulu üyeliklerine Av. Arzu KURT, Av.Barış DURAN, Av. Ufuk KILIÇ, TBB Delegesi olarak Av. Uğur KÖSE ve Av. Ahmet KÖKSAL seçildiler.

 

Fotoğraf Galerisi İçin Tıklayınız...

Tarih : 8.10.2016
Okunma : 1926

© 2024 - Giresun Barosu

Adres : Çıtlakkale Mah. Atatürk Bulvarı No.121/1 - GİRESUN / Telefon: 0454 215 76 57 / Faks: 0454 215 76 58)
Adli Yardım Bürosu: 0 454 215 76 69 | Sosyal Tesis : 0 454 215 76 69 / D:17
E Posta : giresunbarosu@gmail.com | KEP Adresi: giresunbarosubaskanligi@hs01.kep.tr
E-Tebligat Numarası: 35366-96939-85090
Giresun Barosu Union of Black Sea Countries Bar Association (BCBA) üyesidir.