Yargıtay 3. Ceza Dairesinin Anayasal Düzeni açıkça ihlal eden kararına karşı; Baro Başkanımız Av.Soner KARADEMİR, Baro Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av.Ümran KARA CAN, Av.Sinan BAYRAM, Av.Alper AKDEMİR, Baromuza kayıtlı çok sayıda meslektaşımız, stajyerlerimiz ile;  Türkiye’nin dört bir yanından gelen Baro Başkanları, meslektaşlarımız, TBB Başkanı Av.Erinç SAĞKAN, TBB Yönetim Kurulu Üyeleri Anayasa Mahkemesi önünde hukuk tanımaz karara karşı basın açıklaması yaparak; cübbeleriyle AYM’den Yargıtay’a kadar yürüyüp Yargıtay Bahçesine Anayasa kitapçıkları bırakmak suretiyle Yargıtay kararına karşı yapılan demokratik eyleme katıldılar.

İşbu eylemde emeği bulunan herkese ve tüm katılımcılara teşekkür eder; bir kez daha bu hukuka aykırı karara imza atanlara karşı “ sorunun hakimlerin Anayasayı nasıl yorumlayabildikleri değil; Anayasal düzenin kendisi olduğunu” hatırlatıyor; hukuka ve Anayasal düzene aykırı karara imza atanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı ve yine görevden el çekmeleri için Yargıtay 1.Başkanlık Kuruluna müracaat edeceğimizi kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.Giresun Barosu Yönetim Kurulu

Tarih : 11.11.2023