Baro Başkanımız Av.Soner Karademir Ankarada yapılan, Baro Başkanlarımız, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, Bakanlık Bürokratları, TBB Başkanı Av.Prof.Dr.Metin Feyzioğlu, TBB Yönetim Kurulu Üyelerinin bulunduğu toplantıya katıldı. Baro Başkanımız Av.Soner Karademir bir de konuşma yaparak Barolarımız ve mesleğimizle ilgili yapılacağı belirtilen mevzuat değişikliklerine ilişkin endişe, düşünce ve önerilerini paylaşarak; Barolarımızın ve mesleğimizin halihazırdaki sorununun seçim sistemleri ya da çoklu baro gibi kabulü asla mümkün olmayan ve örneği bulunmayan suni gündemler değil; en büyük sorunun meslektaşlarımızın adliyelerde,kurumlarda yaşadığı mesleki sorunlar ve özellikle pandemi ve öncesinde dahi genç meslektaşlarımızın yaşadığı ekonomik zorluklar olduğunu beyan ederek; eğer bir yasa çalışması olacaksa bunun en büyük paydaşı Baroların görüşlerinin alınarak Baro Başkanları ve meslektaşlarımızın oluşturacakları bir yasa metnine göre şekillenmesi gerektiğini beyan etti. Toplantıya ayrıca TBB Yönetim Kurulu Üyesi meslektaşımız Av.Gültekin Uzunalioğlu da katıldı. Başta karayoluyla çok uzun mesafelerden gelen Baro Başkanlarımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eder; taleplerimizin karşılık bulduğu hukuk ve adalet dolu günlerde mesleğimizin ve meslektaşlarımızın öncelikli sorunlarının giderildiğini görmeyi diler; bu doğrultuda gereken herşeyi yapacağımızı kamuoyuna saygıyla beyan ederiz.

Tarih : 10.06.2020