Hükümet tarafından Meclise sunulan Yeni Yargı Paketi Teklifi ile avukatlık mesleğinin güçlendirileceği iddiasıyla mesleğin ilk 5 yılında Baro aidatlarının alınmaması teklif edilmiştir. Oysa ki zaten mesleğin ilk 5 yılında Baro aidatları yarı oranında ödenmekte olup; Giresun Barosu özelinde mesleğe yeni başlayan bir meslektaşımızın 5. Yılın sonunda ödeyeceği toplam aidat 3.000,00 TL olacaktır. Oysa ki bir avukatın sadece tek bir aylık sigorta primi dahi halen 3.000,00 TL’den fazladır. Barolar tarafından alınan aidatların tamamı yine meslektaşlarımız ve vatandaşlarımız için harcanmaktadır. Bu teklif ile avukatlar için bir iyileştirme yapılmamakta tam aksine vatandaşlarımızın, bireysel hak ve özgürlükler mücadelesinin teminatı ve avukatlarımızın çatısı olan Barolarımızın ekonomik olarak güçsüzleştirilip pasifize edilmesi amaçlanmaktadır. Hiçbir hazine ya da Devlet yardımı olmaksızın sadece kendi mensuplarından elde ettiği aidatlarla hem meslektaşlarına hem de vatandaşlara hizmet veren Baroların bütçesindeki cüzi kaynağa göz dikenlere sesleniyoruz:

Bu teklifte gerçekten samimi iseniz; gerçekten mesleğin başındaki meslektaşlarımıza destek olmak iddiasında iseniz sizleri mesleğin ilk 1 yılı için uygulanan Vergi ve SGK Prim muafiyetinin yeni başlayan meslektaşlarımız için 5 yıla çıkarmaya davet ediyoruz. Giresun Barosu Yönetim Kurulu

Tarih : 13.03.2023