Yeni Adalet Bakanı Av.Yılmaz TUNÇ’un  Baro Başkanlarımızı ve Barolar Birliğimizi daveti üzerine 7 Temmuz 2023 tarihinde Ankara’da tapılan toplantıya Baromuzu temsilen Baro Başkanımız Av.Soner KARADEMİR katıldı.

Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın artık hayati hale gelmiş sorunlarının bir an önce çözülmesini beklediğimiz gibi; makul sürede somut bir adım atılmaması halinde üzerimize düşen demokratik haklarımızı kullanma görev ve sorumluluğunun da fazlasıyla bilincindeyiz.

Barolar Birliği Başkanı Av.Erinç Sağkan, TBB Yönetim Kurulu üyeleri ve Baro Başkanlarının katıldığı, toplantıda deprem mağduru illerimizin Baro Başkanları deprem bölgesinde görev yapan avukatların sorunlarına dikkat çektiler.

Tbb Başkanımız Av.Erinç Sağkan , Karadeniz Barolarını temsilen Samsun Baro Başkanımız Av.Pınar Gürsel Yıldıran, Akdeniz bölgesini temsilen Adana Barosu Başkanımız Av.Semih Gökayaz, İç Anadolu bölgesini temsilen Kayseri Barosu Başkanımız Av.Ali Köse, Doğu Anadolu bölgesini temsilen Kars Barosu Başkanımız Av.Fettah Çapkurt, Güneydoğu Anadolu bölgesini temsilen Diyarbakır Barosu Başkanımız Av.Nahit Eren, Ege bölgesini temsilen Afyonkarahisar Barosu Başkanımız Av.Turgay Şahin, Marmara bölgesini temsilen Tekirdağ Barosu Başkanımız Av.Egemen Gürcün ile Avukat sayısı en fazla olan üç ilimiz İstanbul Barosu Başkanımız Av. Filiz Saraç, Ankara Barosu Başkanımız Av.Mustafa Köroğlu, İzmir Barosu Başkanımız Av.Sefa Yılmaz avukatların ve stajyer avukatların yaşadıkları mesleki sorunlarını anlayıp çözüm önerileri de sunarak bir an önce harekete geçilmesini talep ederken; tüm Baro Başkanlarımız da Bakanlık Bürokratlarıyla özelde görüşmeler yaparak sorunlarımızı paylaşıp çözüm önerilerini sundular.

Tarih : 8.07.2023