Uzun Süreden Beri Siyasi İktidarın; Yargı Üzerindeki Saldırı ve Kuşatması Artık Dayanılmaz Bir Boyuta Ulaşmıştır. Yüksek Yargının, Başsavcıların, Onlarca Hâkim ve Savcı ile Avukatların Keyfi Olarak Dinlenebildiği Bu Ülkede Hiç Kimsenin Hukuk Güvenliği Kalmamıştır. Bu Bir Rejim ve Anayasa Sorunudur.Yargı Savunmadadır! Ülke Savunmadadır!Dünya Görüşü Ne Olursa Olsun, Hiçbir Hukukçu Buna Sessiz Kalamaz, Kalmamalıdır.Rejim Çökmektedir.Başta Siyasi İktidar Olmak Üzere Herkes Bunun Altında Kalacaktır. İnsan Haklarının, Hukukunun, Özgürlüğünün Güvencesi Olan Yargı, Savunulmadığı Taktirde, Savunulacak Hiçbir Şey Kalmayacaktır. Tüm Bu Nedenlerle Hukukçuları, 18.11.2009 Tarihinde Saat 12.00 de Basın Açıklamasından Sonra Hukukçu Onuru İçinde Demokratik Tepkimizi Göstermek ve Yargıya Sahip Çıkmak Üzere Cüppelerimizle Taksim e Yürümek Üzere İstanbul Barosu Önünde Toplanmaya Çağırıyoruz... GÜN : 18.11.2009 ÇARŞAMBAYER : İSTANBUL BAROSU ÖNÜ -TÜNEL/BEYOĞLUSAAT : 12.00                                                                GİRESUN BAROSU BAŞKANLIĞI
Tarih : 3.12.2009