Baro Başkanımız Av.Soner KARADEMİR, Türkiye Barolar Birliği'nin çağrısıyla Çağlayan Adliyesindeki basın açıklaması ve devamındaki yürüyüşe TBB Başkanı Av.Erinç SAĞKAN, TBB Yönetim Kurul, yaklaşık 50 Baro Başkanı, çeşitli illerden gelen Baro temsilcileri ile çok sayıda meslektaşımızla birlikte katıldı.
Etkinliğin her noktasında polis ablukası ve engeli yaşandı. Av.Mehmet PEHLİVANLI'nın avukatlık faaliyeti nedeniyle tutuklanması kararına karşı 9. Sulh Ceza Hakimliği’ne yapılan itirazın ardından Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.
Çağlayan Adliyesinden İstiklal Caddesindeki İstanbul Barosu’na yapılacak yürüyüş Anayasaya ve 2911 sayılı kanuna aykırı olarak polis tarafından avukatlara bariyer örülüp, ablukaya alınmak suretiyle engellendi. Yapılan tüm görüşmelere rağmen hukuka aykırı uygulamanın devam etmesi üzerine; TBB Başkanı ve Baro Başkanlarının başlattığı yürüyüş yolda muhtelif barikatlarla engellenmek istenirken Başkanlarımızı İstiklal Caddesindeki İstanbul Barosu önünde de polis ablukası karşıladı.
Hukuka aykırı engellemelere rağmen İstanbul Barosu önünde yapılan basın açıklaması ile program sona erdi.
Hukuka aykırı uygulamalara ve avukatlara yönelen her türlü şiddete karşı kimden ve nerden geldiğine bakmaksızın demokrasiyi, insan hak ve özgürlüklerini savunmaya devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız. Giresun Barosu Yönetim Kurulu
© 2025 - Giresun Barosu