İSTANBUL ÇAĞLAYAN ADLİYESİNDE AVUKATLARIN GÖZALTINA ALINMASI İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI              NELER OLUYOR, NEREYE GİDİYORUZ VE NEREYE KADAR ?         Birkaç gündür kaygı ve tedirginlikle izlediğimiz İstanbul Taksim Gezi Parkı ile ilgili  protesto eylemine emniyet güçlerinin şiddet uygulamasıyla başlayan süreç, bugün İstanbul Çağlayan Adliyesindeki açıklama yapan Avukatlara müdahale edilerek 44 Avukatın gözaltına alınması noktasına ulaşmıştır.          Hiçbir demokratik rejimde kabul edilemeyecek şekilde, meslektaşlarımızın yaşam ve görev alanı olan adliyede, yaka paça gözaltına alınmaları, hukuka aykırıdır. Sokaklarda korku salan zihniyet, nihayet adalet saraylarına kadar elini uzatmıştır.                         Yargının en temel ve en kutsal unsuru savunmayı temsil eden avukatlara layık görülen bu muamele bizleri derinden yaralamıştır. Düşünce ve kanaatlerin açıklanması, kamuoyu yaratmak maksadıyla, şiddete başvurmadan toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmak hakkı Anayasa ile güvence altına alınmıştır. Savunma örgütü Barolar, hukuksuz ve kanunsuz hiçbir eylemin yanında olmayacağı gibi şiddete yönelmeyen yasal, barışçıl her türlü demokratik eylem ve tepkinin yanındadır. Avukatlık Kanunu 76. maddeye göre Barolar hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunmak ve korumakla görevlidir. Polise direnmeyen meslektaşlarımızın sürüklenerek gözaltına alınması , bu cesaretin sergilenmesi çok düşündürücüdür. Adliye binasında güvencesi olmayan avukatların var olduğu bir ülkede artık hiç kimsenin güvenliğinden söz edilemez. Demokrasi, düşüncelerin özgürce açıklandığı, bu düşüncelere karşılıklı saygı ve tahammül gösterilen bir rejimdir. Baskı ve zor kullanma demokrasilerde asla ve asla görülmez.             Giresun Barosu olarak meslektaşlarımızın sonuna kadar yanındayız. Yargıda halkın temsilcisi olan Savunma makamını oluşturan biz Avukatların dahi güvencesi olmayan bugünlerde tüm yetkilileri ve görevlileri bir an önce sağduyuya davet ediyoruz, göreve çağırıyoruz ve sesleniyoruz. Neler oluyor, Nereye gidiyoruz ve Nereye kadar ?                                                                           Av.Gültekin UZUNALİOĞLU                                                                        GİRESUN  BARO BAŞKANI
Tarih : 11.06.2013