Artık Anayasamızdaki angarya yasağı kapsamında kalacak şekilde düşük kalan CMK ücretleri ve CMK’dan görevli meslektaşlarımıza bazı mahkemelerce ödenmeyen vekalet ücretleri, ödenmeyen Adli yardım ücretleri başta olmak üzere mesleki sorunlarımızı dile getirmek üzere 19 Ocak 2024 tarihinden itibaren aralıksız uyguladığımız CMK Yavaşlatma Eylemi ile ilgili olarak Baro Başkanımız Av.Soner KARADEMİR’ in Birlikte Karar Verelim çağrısıyla yapılan toplantıya il merkezi ve ilçelerden gelen meslektaşlarımız katılırken; bazı meslektaşlarımız da görüşlerini Baro Başkanımıza telefonla ilettiler.

Toplantıda Baro Başkanımız ilk günden bugüne kadarki sürece ilişkin bilgilendirme yaparak meslektaşlarımızın görüş ve önerilerini dinledi. Toplantının sonunda oy çokluğu ile 31.05.2024 Cuma günü itibarıyla eylemin şimdilik sonlandırılmasına karar verildi.

Toplantı sonunda Baro Başkanımız eylem sürecindeki onurlu duruşları için Baromuza kayıtlı meslektaşlarımıza, Yönetim Kurulumuza ve özellikle de süreç boyunca yoğun mesai harcayan Baro CMK Personelimiz Sayın Ünal ÇİLESİZOĞLU’ na teşekkür etti.

Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarının çözümü için mücadeleye ilk günkü azim ve kararlılıkla yılmadan devam edeceğimizi bildirir; eylem sürecinde emeği geçen herkese şükranlarımızı sunarız. Giresun Barosu Yönetim Kurulu

Tarih : 30.05.2024