Hemşehrimiz İrem Kostakoğlu’nun 14.04.2022 tarihinde silahla vurularak öldürülmesi ile ilgili acı haber hepimizi derinden üzdü.

Bir kez daha Medeni Kanununa ve 6284 sayılı yasaya dokunulmamasının, yasaların etkin bir şekilde uygulanmasının ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldıracak politikaların acilen oluşturulmasının önemini vurguluyoruz. Kadınların yaşam ve özgürlüklerinin güvencesi olan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilerek kadınlarımız daha da korumasız bırakılmıştır. Özgür ve eşit bir dünyada  kadın  haklarının eksiksiz olarak karşılandığı gerçek hukuk devletine ulaşmak için mücadelemizi sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz. Giresun Barosu Kadın Hakları Danışma ve Uygulama Komisyonu olarak İrem Kostakoğlu’nun öldürülmesi olayının hukuki sürecini yakından takip edeceğiz.

Genç yaşta katledilerek aramızdan ayrılan İrem Kostakoğlu’na Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

GİRESUN BAROSU KADIN HAKLARI DANIŞMA VE UYGULAMA KOMİSYONU

Tarih : 14.04.2022