KINAMA- AVUKATLIK KANUNU 2. MADDEYİ TEKRAR HATIRLATIYORUZ                           Keşap Belediyesi' nde müvekkiline ilişkin bir belgeye almak isterken meslektaşımız Av. Ünzile Yüksel'e yönelik bizzat Belediye Başkanı tarafından olumsuz tavır gösterilerek tehdit ve hakaret edilmiştir. Meslektaşımıza yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Meslektaşımız konuyu Giresun Cumhuriyet Başsavcılığına iletmiştir. Baro Yönetimi olarak bu konunun takipçisi olacağız.                  1136 sayılı Avukatlık Kanunu madde 2/3 gereğince; "Yargı organları, emniyet makamları, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile kamu iktisadi teşebbüsleri, özel ve kamuya ait bankalar, noterler, sigorta şirketleri ve vakıflar avukatlara görevlerinin yerine getirilmesinde yardımcı olmak zorundadır. Kanunlarındaki özel hükümler saklı kalmak kaydıyla, bu kurumlar avukatın gerek duyduğu bilgi ve belgeleri incelemesine sunmakla yükümlüdür. Bu belgelerden örnek alınması vekâletname ibrazına bağlıdır. Derdest davalarda müzekkereler duruşma günü beklenmeksizin mahkemeden alınabilir."                    Bu maddeye rağmen son zamanlarda sıklaşan Avukatlık Kanununun bu maddesi aykırı tutumlar nedeniyle Kurumlar nezdinde görüşme ve yazışmalarda bulunmaktayız. Giresun Barosu olarak Meslektaşlarımızın yasadan doğan bu hakkını tekrar hatırlatırız. Sevgili meslektaşımıza geçmiş olsun der,bu türlü eylemlerinin tekrarı halinde yasal yollara başvuracağımızı bir kez daha tekrar ederiz.                                                                   GİRESUN BAROSU YÖNETİM KURULU
Tarih : 18.10.2012