Bugün, Ülkemizde her geçen yıl giderek artan oranda kadının Sosyal ve ekonomik alanda güçlendiğini görmekte isek de kadına uygulana fiziksel, psikolojik ve ekonomik şiddete aynı oranda artmaktadır. Bunun sebebi de erkek egemen ve feodal toplum yapısının hala devam ediyor olmasıdır.       Türkiye de her yıl artan şiddet olaylarını mağduru büyük oranda kadınlardır. Ancak ülkemizde bu konuda yeterli düzenlemeler ve yasalar mevcut değildir. Kadına uygulanan fiziksel şiddetin boyutu artarken, bu suça verilen cezalarda yetersizdir. Bu durumun şiddet uygulayan kişilere ceza verilerek engelleneceğini düşünüyoruz. Toplumun ekonomik ve sosyal koşulları eğitim ile birlikte değişik ilerledikçe, toplum yapısı da değişecek kadına yönelik her türlü şiddette azalacaktır.       Türkiye her ne kadar kadın hakları konusunda, gerek ulusal mevzuatında gerekse uluslar arası anlaşmalara imza atsa da uygulamada kadın mağduriyeti konusunda eksiklikler devam etmektedir.  Bu konuda verilecek eğitimin aile içerisinde ve okul yıllarında başlanması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü aile içerisinde şiddete maruz kalan çocukların ileride kendileri de yetişkin olduğun da, şiddete eğilimli oldukları ve şiddet uyguladıkları istatistikî verilerle saptanmıştır. Sağlıklı bir toplumun sağlıklı bireylerden oluştuğu bir gerçektir.       Gelişmiş ülkelerde kadınlara iş hayatında ve karar alma mekanizmalarında yeteri kadar yer verilmesine rağmen, ülkemizde gerekli mevzuat değişikleri yapılmasına rağmen uygulamada aynı hassasiyet gösterilmemektedir. Bu durum Milletvekili seçimleri, Belediye Başkanlığı seçimlerinde ve iş hayatında önemli konumlarda kadına yeteri kadar yer verilmediğinin bir göstergesidir.       Biz Giresun Barosu Kadın Hakları Komisyonunda görevli Avukatlar olarak bu konuda hukuki açıdan her türlü hukuksal desteği sağlamaktayız. Sonuç olarak kadın hakları konusunda toplumun bilinçlenmesi ve fırsat eşitliğinin sağlanması için örgütlü mücadelenin kadın erkek tüm toplum tarafından yürütülmesi gerektiği kanaatindeyiz. En büyük kadın hakkı ihlali olan kadına yönelik her türlü şiddete ayrımcılığa HAYIR diyerek ülkemizdeki ve tüm dünya kadınlarının 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜNÜ Kutluyoruz.06.03.2009  Komisyon Başkanı                 Başkan Yardımcısı                     Sayman     Av. Tuba ŞENEL                     Av. Elvan ŞAHİN     Av.Eylem / Tekin KARAKAYA
Tarih : 3.12.2009