Oturum Başkanlığını Baro Başkanımız Av. Gültekin UZUNALİOĞLU' nun yapacağı,İstanbul Barosunun düzenlediği Prof. Dr. İsmet SUNGURBEY'e Armağan adlı konferans serisinin ikinci oturumları, 28-29 Nisan 2012 tarihlerinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsünde yapılacaktır.     BORÇLAR KANUNU GENEL HÜKÜMLER KONFERANSLARI II PROF. DR. İSMET SUNGURBEY'E ARMAĞAN 28 NİSAN CUMARTESİ: HAKSIZ FİİLLERDEN DOĞAN BORÇ İLİŞKİLERİ 7. OTURUM (BAŞKAN: Av. Gültekin UZUNALİOĞLU - Giresun Barosu Başkanı) § TEBLİĞ 20: HAKSIZ FİİL SORUMLULUĞU (UNSURLAR, TAZMİNAT, HUKUKA AYKIRILIĞI KALDIRAN HALLER, ZAMANAŞIMI, YARGILAMA) (Yard. Doç. Dr. Funda ÇELEBİ - Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi) (10.00-10.30) § TEBLİĞ 21: CEZA SORUMLULUĞUNUN ESASI ve DAVA ZAMANAŞIMI (Doç. Dr. Özlem YENERER ÇAKMUT - Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi) (10.30-10.45) § TEBLİĞ 22: ÖZEL DURUMLAR (ÖLÜM ve BEDENSEL ZARAR, KİŞİLİK HAKKININ ZEDELENMESİ) (Dr. Mustafa KILIÇOĞLU - Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Başkanı) (10.45-11.15) § TEBLİĞ 23: MANEVİ TAZMİNATIN TAYİNİNDE EBK m. 49/II HÜKMÜNÜN YOKLUĞUNUN ETKİSİ (Av. Hulki CİHAN - İstanbul Barosu) (11.15-11.30) Tartışmalar: 11.30-12.00 Öğle Yemeği Arası: 12.00-13.00 8. OTURUM (BAŞKAN: Prof. Dr. Rona SEROZAN - İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi) § TEBLİĞ 24: DESTEKTEN YOKSUN KALMA ZARARI (Doç. Dr. Emre GÖKYAYLA - Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi) (13.00-13.30) § TEBLİĞ 25: MANEVİ TAZMİNAT DAVALARINDA YARGITAYIN GELİŞTİRDİĞİ KRİTERİN DEĞERLENDİRİLMESİ (Av. Başar YALTI - İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi) (13.30-13.45) § TEBLİĞ 26: TEHLİKE SORUMLULUĞU (Doç. Dr. Nuri ERİŞGİN - Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi) (13.45-14.15) Tartışmalar: 14.15-14.45 Çay Arası: 14.45-15.00 9. OTURUM (BAŞKAN: Av. Özlem AKSUNGAR - İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi) § TEBLİĞ 27: HAKKANİYET - ADAM ÇALIŞTIRANIN - YAPI MALİKİNİN  SORUMLULUĞU (Av.  Hafize KIR - İstanbul Barosu) (15.00-15.30) § TEBLİĞ 28: HAYVANLARI KORUMA KANUNU ÇATISINDA HAYVAN BULUNDURANIN SORUMLULUĞU (Av. Deniz TAVŞANCIL - İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkan Yrd.) (15.30-16.00) § TEBLİĞ  29: UYGULAMADA KUSURSUZ SORUMLULUK (Hakim Turan ATEŞ - Ümraniye 1. Asliye Hukuk Mahkemesi) (16.00-16.15) § TEBLİĞ 30: HAKSIZ REKABET (Av. Sinan NAİPOĞLU - İstanbul Barosu SEM Yürütme Kurulu Sekreteri) (16.15-16.45) Tartışmalar: 16.45-17.15 29 NİSAN PAZAR: BORÇ İLİŞKİLERİNİN ÜÇÜNCÜ KİŞİLERE ETKİSİ - BORÇLARIN ve BORÇ İLİŞKİLERİNİN SONA ERMESİ - ZAMANAŞIMI 10. OTURUM (BAŞKAN: Prof. Dr. Algun ÇİFTER - İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi) § TEBLİĞ 31: BORÇ İLİŞKİLERİNİN ÜÇÜNCÜ KİŞİLERE ETKİSİ (ALACAKLIYA HALEF OLMA - ÜÇÜNCÜ KİŞİNİN FİİLİNİ ÜSTLENME - ÜÇÜNCÜ KİŞİ YARARINA SÖZLEŞME) (Prof. Dr. Gülçin ELÇİN GRASSINGER - İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi) (10.30-11.00) § TEBLİĞ 32: BANKA TEMİNAT MEKTUPLARI (Av. Dr. Ceyda ÖCAL - Akbank Hukuk Müşavirliği) (11.00-11.15) § TEBLİĞ 33: ASIL BORCA BAĞLI HAK ve BORÇLARIN SONA ERMESİ - İBRA - YENİLEME - BİRLEŞME (Doç. Dr. Mustafa AKSU - İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi) (11.15.-11.45) Tartışmalar: 11.45-12.15 Öğle Yemeği Arası: 12.15-13.15 11. OTURUM (BAŞKAN: Prof. Dr. Hasan ERMAN - Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi) TEBLİĞ 34: CARİ HESAP İLİŞKİLERİ (Dr. Ramazan DURGUT - İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi) (13.15-13.45) § TEBLİĞ 35: ZAMANAŞIMI (Yard. Doç. Dr. Mehmet ERDEM - Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi) (13.45-14.15) § TEBLİĞ 36: YARGITAYIN SÜRENİN HUKUKİ NİTELİĞİNİ GÖZ ARDI EDEN BİR KARARI ÜZERİNE (Av. Mustafa DOĞAN - İstanbul Barosu) (14.15-14.30) § TEBLİĞ 37: TAKAS  (Doç. Dr. Bilgehan ÇETİNER - İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi) (14.30-15.00) Tartışmalar: 15.00-15.30 Çay Arası: 15.30-15.45 12. OTURUM (BAŞKAN: Av. Çiğdem DAYAN - ING Bank Baş Hukuk Müşaviri) § TEBLİĞ 38: İFA İMKANSIZLIĞI (Prof. Dr. Tufan ÖĞÜZ - İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi) (15.45-16.15) § TEBLİĞ 39: AŞIRI İFA GÜÇLÜĞÜ (Yard. Doç. Dr. Başak BAYSAL - İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi) (16.15-16.45) § TEBLİĞ 40: BANKA KREDİLERİNDE UYARLAMA DAVALARI (Av. İsmail ALTAY - İstanbul Barosu) (16.45-17.00) Tartışmalar: 17.00-17.30 Konferansın Mayıs ayı konu başlıkları aşağıda belirtilmiştir. Ayrıntılı bilgi iletilecektir. 26 MAYIS CUMARTESİ: SEBEPSİZ ZENGİNLEŞMEDEN DOĞAN BORÇ İLİŞKİLERİ - BORÇ İLİŞKİLERİNDE ÖZEL DURUMLAR-TARAF DEĞİŞİKLİKLERİ 27 MAYIS PAZAR: TÜRK BORÇLAR KANUNU DEĞERLENDİRMELERİ ve İRDELEMELERİ
Tarih : 23.04.2012