GENEL KURUL DUYURUSU

Giresun Barosu Olağan Genel Kurulu, 08 Ekim 2016 Cumartesi günü saat 10:00’da Otel New Jasmin Toplantı Salonu’nda toplanacaktır. Gündem aşağıya çıkartılmıştır.

Baro Organları Seçimi ile TBB Delegeleri Seçimi ise, 1136 Sayılı Avukatlık Yasası’nın 4667 Sayılı Yasa ile değişik Ek-3 Maddesi ve Avukatlık Yasası Yönetmeliği’nin 52/2 Maddesi uyarınca aynı gün Genel Kurul Toplantısının bitmesinden sonra saat 17:00’a kadar aynı yerde yapılacaktır.

08 Ekim 2016 Cumartesi günü çoğunluk sağlanamadığı takdirde, Genel Kurul aynı yer ve saatte, aynı gündemle 15 Ekim 2016 Cumartesi günü toplanacaktır. Seçimler ise, aynı gün Genel Kurul Toplantısı bittikten sonra aynı yerde saat 17:00’a kadar yapılacaktır.

Bu duyuru tebligat hükmündedir.

Genel Kurula katılmanızı diler, saygılarımı sunarım.31.08.2016.

Baro Yönetim Kurulu adına

Av. Gültekin UZUNALİOĞLU

Baro Başkanı

G Ü N D E M

1.  1136 Sayılı Avukatlık Yasası'nın 87. Maddesi Uyarınca Yoklama ve Açılış
  2.  Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
  3.  Genel Kurul Başkanlık Divanı Seçimi
  4.  Baro Başkanının Açılış Konuşması
  5.  Yönetim Kurulu Çalışma Raporunun Okunması, Görüşülmesi ve Aklanması
  6.  Bilanço, Hesap ve Denetleme Kurulu Raporunun Okunması, Görüşülmesi ve Aklanması
  7.  Baro Ödentilerinin Saptanması, Levhaya Yeni Yazılacak Avukatlardan Alınacak Giriş Keseneği Miktarının Saptanması
  8.  Tahmini Bütçenin Görüşülmesi ve Karara Bağlanması
  9.  Baro Organları ve TBB Delegeleri İçin Adayların Tespiti
  10.  Başkan Adaylarının Konuşması
  11.  Dilekler, Görüşler ve Kararlar
  12.  Seçimler (Genel Kurul'un tamamlanmasından saat 17.00'a kadar)
    • Baro Başkanı Seçimi
    • Baro Yönetim Kurulu Üyeleri Seçimi
    • Baro Denetleme Kurulu Üyeleri
    • Baro Disiplin Kurulu Üyeleri Seçimi
    • T.B.B Delegeleri Seçimi

AVUKATLIK YASASI YÖNETMELİĞİ [ Madde 31 ]

Baro genel kurulu olağan ve olağanüstü olmak üzere iki türlü toplanır.

Baro levhasında yazılı avukat, gerek olağan gerek olağanüstü genel kurul toplantılarına katılmak ve oy kullanmakla yükümlüdür. Bu toplantılara haklı bir neden olmaksızın gelmeyenlere veya oy kullanmayanlara, ilçe seçim kurulu başkanı tarafından, o baroya kayıtlı avukatların yıllık keseneğinin üçte biri miktarında para cezası verilir. Bu para cezaları baro başkanlığınca tahsil edilir ve baro bütçesine gelir kaydedilir.

Toplantıyı terk edenlerle toplantıya katılmayanların, genel kurul toplantısı sona ermeden önce, özürlerini, baro başkanı veya başkanlık divanına bildirmeleri gereklidir.

Tarih : 2.09.2016