Gerek 14.05.2023 tarihindeki Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, gerekse 28.05.2023 tarihinde gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tur oylamasında sandıklarda gönüllü görev alan meslektaşlarımızın bir kısmı hiçbir siyasi parti mensubu olmadığı gibi; farklı farklı siyasi partilere mensup olup görev alan meslektaşlarımız da hiç bir parti veya siyasi görüş ayrımı yapmaksızın, seçimin güvenli bir şekilde gerçekleşmesi ve halkın iradesinin sandığa tam ve doğru bir şekilde yansıması için hiçbir menfaat gözetmeden insanüstü bir çaba sarf etmişlerdir. Giresun Barosu olarak da yıllardır ne iktidarlardan ne de muhalefetlerden yana değil; sadece hukuk, insan hak ve özgürlükleri, demokrasi paydasında yer alıp; her türlü açıklama, eylem ve davranışlarımızda tüm siyasi görüşlere karşı aynı mesafedeki duruşumuzu ödün vermeksizin sürdürmekteyiz.

 

Seçimlerin kazananının milletin iradesi olduğu; toplumca ortak müştereğimizin bu iradeye saygı duymak olduğu, bunun aksinin düşünülemeyeceği açıktır. Bununla birlikte; seçimi kazananların da tüm eylem ve davranışlarında,  kutlamalarında, sağduyulu, bütünleştirici olmaları;  toplumda kutuplaşmaya mahal vermeyecek şekilde hareket etmeleri; bunun bir savaş olmayıp kazanan ve kaybeden her iki tarafın da bu güzel vatanın fertleri olduğunu unutmamaları zaruridir. Nitekim kutlamalar esnasında Ordu İlimizde bir vatandaşımızın ölümüyle sonuçlanan elim olay bu zarureti en acı şekilde ortaya koymuştur. Demokrasinin olmazsa olmazı avukatların, Kanundan kaynaklanan bu görevleri yerine getirmelerinin art niyetli olarak kamuoyunda farklı lanse edilmesi; aldıkları görevler nedeni ile meslektaşlarımızın hedef gösterilmeye çalışılmasını asla kabul etmeyiz; hiçbir gerekçesi de olamaz.

 

Bu nedenle zaten toplam sadece 36 Meslektaşımızın bulunduğu Espiye İlçemizde, seçim sürecinde ve sonrasındaki kutlamalar esnasında iktidar partisi ilçe başkanı s.ö. tarafından nüfusu az olan ilçede herkesin tanıyıp bildiği, seçimde görev alan farklı siyasi düşüncelere sahip meslektaşlarımıza karşı gerçekleştirilmeye çalışılan hedef gösterici, küçük düşürücü, söz, eylem ve davranışı kınıyor; sadece meslektaşlarımızın şahsına değil;  yüzyıllardır toplumun en saygın mesleklerinin başında gelen Avukatlık mesleğine karşı yapılmış olarak kabul edeceğimizi; Avukatlara ve avukatlık mesleğine karşı gerçekleştirilen her türlü hedef gösterici, ayrıştırıcı, aşağılayıcı ve iğneleyici tavrın her kim tarafından gerçekleştirilirse gerçekleştirilsin istisnasız karşısında olduğumuzu; belirtilen eylemlere maruz bırakılmaya çalışılan meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu; meslektaşlarımıza yönelecek en küçük herhangi bir tehlikede dahi sebep olanların karşısında tüm gücümüzle mücadele ederek en ağır yasal yaptırımlara çarpılmaları için tüm gücümüzle mücadele edeceğimizi bildirir; bugünlerde hepimize düşen öncelikli görevin toplumsal barışı zedeleyecek her türlü tutum ve davranışlardan uzak durma sorumluluğu olduğunu bir kez daha hatırlatırız. Unutulmamalıdır ki Biz Avukatlara bir gün en çok bizi yok sayanların ihtiyacı olur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

Giresun Barosu Başkanı Av.Soner KARADEMİR

Tarih : 30.05.2023
Okunma : 437

© 2024 - Giresun Barosu

Adres : Çıtlakkale Mah. Atatürk Bulvarı No.121/1 - GİRESUN / Telefon: 0454 215 76 57 / Faks: 0454 215 76 58)
Adli Yardım Bürosu: 0 454 215 76 69 | Sosyal Tesis : 0 454 215 76 69 / D:17
E Posta : giresunbarosu@gmail.com | KEP Adresi: giresunbarosubaskanligi@hs01.kep.tr
E-Tebligat Numarası: 35366-96939-85090
Giresun Barosu Union of Black Sea Countries Bar Association (BCBA) üyesidir.