Erzurum'da bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Sayın Ekrem İmamoğlu'na ve mitinge katılanlara yapılan saldırıyı ve provokasyonu kınıyoruz.

Bu vahim saldırı Cumhuriyetimizin 100. yılında, seçimlere bir hafta kalmışken doğrudan seçmen iradesine ve demokrasiye yöneliktir.

14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri öncesinde ülkemizin birliğine, bütünlüğüne, barış ve kardeşlik ortamına yönelik bu saldırı kabul edilemez.

Türkiye Barolar Birliği olarak daha evvel siyasetçileri kin ve nefret dilinden uzak durmaları konusunda uyarmış ve provokasyonlara yol açabileceğini ifade etmiştik. Uyarımızın dikkate alınmamasının sonucu bugün Erzurum’da ve Trabzon’da yaşanan saldırı ve provokasyonlardır.

Daha da vahim olan husus, ne yazık ki bu saldırı ve provokasyonlara valilik ve emniyet güçleri önlem almamış, müdahalede bulunmamış, sessiz kalmış ve seyretmiştir.

Bir kez daha siyasetçileri nefret dilinden uzaklaşarak birleştirici bir tutum izlemeye, resmi mercileri görevlerini yapmaya ve gerekli önlemleri almaya, yurttaşlarımızı da sağduyuya davet ediyoruz.

Yaşanan elim olaylar nedeniyle tüm sorumluların hak ettikleri cezayı almaları için yargısal sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.

Türkiye Barolar Birliği

Tarih : 8.05.2023