Giresun Barosu Başkanı Avukat Gültekin Uzunalioğlu, “Türkiye bir hukuk devletidir. Sonunda hukukun dediği olacaktır” dedi. Ergenekon soruşturması kapsamında Giresun Üniversitesinde arama yapıldığını haber alan Baro Başkanımız Av. Gültekin Uzunalioğlu ,Baro 2. Başkanımız Av. Uğur Köse, Baro Genel Saymanımız Av. Ahmet Şenyuva Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk' ü gözaltına alınmadan önce makamında ziyaret ettiler.   Görüşmeden sonra  basına bir açıklama yapan Giresun Barosu Başkanı Avukat Gültekin Uzunalioğlu, “Türkiye bir hukuk devletidir. Sonunda hukukun dediği olacaktır” dedi.Giresun Üniversitesi Rektörlük makam odasında arama yapılması sırasında gazetecilere açıklamada bulunan Uzunalioğlu kendisinin kısa da olsa Rektör Prof. Dr. Osman Metin Öztürk ile görüştüğünü  ve Psikolojisi çok olduğunu hatta güler yüzlülüğü devam ettirdiğini söyledi.  “TÜRKİYE BİR HUKUK DEVLETİDİR”Hukuksal açıdan herhangi bir sıkıntının olmadığını vurgulayan Uzunalioğlu, “Şu an da herhangi sıkıntılı durum söz konusu değil. Tamamen yargı kararlarına uygun bir arama yapılıyor. Gördüğüm kadarıyla gayet nezaket kuralları içerisinde devam ediyor. Buradan sonra aşamanın ne olacağını bizde bilmiyoruz. Ancak biz hocamızı yakinen tanıyoruz. Kendisi gerçekten Cumhuriyetçi, Atatürkçü bir kimliğe sahiptir. Böyle bir soruşturmada yer alması bizleri de üzdü. Türk yargısı en güzel kararı verecek, en önemli kararı verecek ve kendisinin aklanacağına inanıyoruz” dedi.Prof. Dr. Öztürk’ün neyle suçlandığı konusunda açıklama bulunmadığını belirten Uzunalioğlu, “Şundan herkes emin olsun; Türkiye bir hukuk devletidir. Sonunda hukukun dediği olacaktır. Suçlu olmayan herkes aklanacaktır. Şu an gözlem altında. Sadece arama kararı uygulaması yapılıyor. Soruşturma aşamasının diğer evreleri geçilecek” ifadelerine yer verdi.  “ERGENEKONUN NE YANINDA NE KARŞISINDAYIZ”“Ergenekon soruşturmasının ne yanındayız ne de karşısındayız” diyen Baro Başkanı Uzunalioğlu, “Daha önceki basın açıklamalarında söylediğimiz gibi, Ceza Muhakemeleri Kanunu’na aykırı bir eylem olursa, hukukçular olarak onun karşısında olacağız. Hukuk güzel işlediği, sıkıntı olmadığı sürece inanıyorum ki gereği yapılacaktır” şeklinde konuştu.
Tarih : 3.12.2009