Son günlerde basında da sıkça yer alan, Manisa’nın Alaşehir ilçesinde komşusu H.A. tarafından fiziksel ve cinsel istismara maruz kaldığı iddia edilen 3,5 yaşındaki I.K’nın ortadan kaybolmasının ve mağdurun ailesinin şikâyetleri üzerine, Manisa/Alaşehir Savcılığı harekete geçmiş ve konuyla ilgili savcılıkça soruşturma başlatılmıştır. Yine basında yer alan Ordu’nun Gülyalı ilçesinde B.A.’nın ilk evliliğinden olan oğlu ve arkadaşı Ş.U. ile birlikte yemeğe gittiği esnada restoranın çocuk oyun alanında oynayan B.A.’nın oğlunun Ş.U. tarafından dakikalarca dövüldüğü iddiası hakkında savcılıkça soruşturma başlatılmıştır. Her iki olayda da, gerçeğin araştırılıp savcılık ve kolluk yetkililerince ivedilikle yapılacağına dair inancımız daimidir.

Çocuk ihmal ve istismarı konusundaki hassasiyetimiz baromuz, çeşitli sivil toplum örgütleri ve toplum tarafından defaten vurgulanmıştır. Çocuk istismarı çeşitlerinden olan fiziksel, cinsel ve duygusal istismarın söz konusu olduğu iddia edilen bu olaylarda şüpheli istismarcı, çocuklara en yakın kişilerden olan, aile, yakını ve çevrelerdir. Artık çocuğa karşı şiddet vakıalarına son vermek istiyoruz ve tüm istismar örneklerinden son derece utanç duyuyor ve lanetliyoruz !

Söz konusu olayla ilgili gerçeklerin kamuoyuna ayrıntılarıyla yansıtılmasında dikkat edilmesi gereken hususların yanı sıra, çocukların kimlik bilgilerinin de gizli tutulması önemlidir. Yine vurgulamak gerekir ki Giresun Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak mezkûr dosyaların takipçisi olduğumuzu ve çocukların daha iyi yaşam şartlarına, daha iyi bir geleceğe sahip olmaları için üzerimize düşeni, bütün ailelerle, ilgili Barolarla ve duyarlı kamuoyuyla birlikte yapacağımızı saygıyla duyururuz.

Giresun Barosu Çocuk Hakları Komisyonu

Tarih : 25.10.2016