Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi ile CMK Ücret Tarifesinin, meslektaşlarımızın hakettiği miktara yükseltilmesi taleplerimiz doğrultusunda işlem yapılması ve Emniyet Genel Müdürlüğünün müdafii beyanlarının ifade tutanağına geçirilmemesine dair hukuka aykırı işleminin uygulanmasının durdurulması amacıyla 5 Temmuz 2022 tarihinde Adalet Bakanı Bekir BOZDAĞ ile yapılan toplantıya Baro Başkanımız Av.Soner KARADEMİR, TBB Başkanı Av.Ramiz Erinç SAĞKAN, TBB Yönetim Kurulu Üyeleri ve birçok Baro Başkanı katılmıştır.

Adalet Bakanlığında yapılan toplantıda Baro Başkanımız söz alarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulunmuş ayrıca Giresun Cezaevi arazisine yapılacak müstakil Giresun Adliyesi binasına, Tapu ve Nüfus Müdürlüklerinde avukatların karşılaştığı sorunlara değinerek taleplerini bildirdi.

Ziyaret sonrası TBB’de yapılan toplantı sonrasında TBB ve tüm baroların ortak hareket etmesi, yeni adli yıl açılışına kadar diyalog sürecinden sonuç alınamaması halinde mücadelenin eylemsel olarak devam etmesine karar verilmiştir.

Hukuka, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın onuruna aykırı her türlü uygulamaya karşı mücadelemize kararlılıkla devam edeceğimizi kamuoyuna bir kez daha ilan ederiz. Giresun Barosu Yönetim Kurulu

Tarih : 6.07.2022