Baro Başkanımız Av.Soner KARADEMİR, TBB Başkanımız Av.Erinç SAĞKAN, Başkan Yardımcısı Av.Sibel SUİÇMEZ, Genel Sekreter Av.Veli KÜÇÜK ve Barolarımızı temsilen 23 Baro Başkanımızla birlikte TBMM Adalet Komisyonu’nda görüşülen 7. Yargı Paketine ilişkin geç saatlere kadar süren toplantıya katılarak eleştiri, endişe ve görüşlerini paylaştı. İlk 5 yıl meslektaşlarımıza SGK primi ve vergi muafiyeti getirilmesi talebi ile adli yardım için ayrılan bütçenin % 2’den % 4’e çıkarılması talep edilirken; pakette Baroları ekonomik olarak güçsüzleştirerek etkisiz kılmaya yönelik ve diğer kabul edilemez değişikliklere ilişkin eleştiri ve öneriler paylaşılarak vazgeçilmesi talep edildi. Meslektaşlarımızın, Barolarımızın ve vatandaşlarımızın aleyhine yapılacak düzenlemelerin kim tarafından yapıldığına bakılmaksızın karşısında olacağımızı bir kez daha kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız. Giresun Barosu Yönetim Kurulu

Tarih : 16.03.2023