Baro Başkaımız Av. Gültekin Uzunalioğlu, İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesinin, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve polisler için verdiği tahliye kararının ardından yaşananları BAROTÜRK'e değerlendirdi. Başkanımız Av. Gültekin Uzunalioğlu değerlendirmesinde; "Türkiye'de yargının düştüğü durumu gösterir bir kara mizah örneği.Bu yargıya vatandaş nasıl güvensin? Yargının tarafsız ve bağımsız olması gerekir. Ancak kararlara bakınca yargının tarafsız ve bağımsız olmadığını ne yazık ki görüyoruz. Konu hakkında iki hukuk hatası var. Birincisi; Hâkim reddini düzenleyen CMK 27. maddesine göre ret kararını kabul eden Asliye Ceza Mahkemesi, Sulh Ceza Hâkimi görevlendireceğine yine bir Asliye Ceza Mahkemesini görevlendiriyor. İkincisi; Cumhuriyet Savcısı bu Mahkeme kararını uygulamam diyor. Kanımca bu iki durumda tuhaf. Bu yargıya nasıl güveneceğiz. Türkiye’de artık kimsenin hukuk güvenliği kalmadığı gibi birçok kimsenin de yargıya güveni kalmamıştır." dedi.                                                                                                kaynak: Baroturk.com
Tarih : 27.04.2015