5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ NEDENİYLE VALİLİK ÖNÜNDEKİ ATATÜRK ANITI ÖNÜNE ÇELENK SUNUMU YAPILDI VE ARDINDAN BARO BAŞKANIMIZ AV.GÜLTEKİN UZUNALİOĞLU KONUŞMA YAPMIŞTIR. BARO BAŞKANIMIZ KONUŞMASINDA  "Çok değerli Meslektaşlarım, Sevgili Basın Mensupları; Bugün adaletsizlikle savaşan, kendini hakkaniyete adayan, eşitlik, özgürlük ve barış için mücadele eden, ömürlerini hukuka adayan hukuk savaşçıları Avukatların günü.Tüm meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar günün kutluyorum.Son günlerde ülkemizde egemen kılınan gündemden, kaos ortamından kaygı duymaktayız.Yargıya güvenin devamlı azaldığı, hukuk ihlallerinin yapıldığı,adil yargılanma hakkının zedelendiği ve lekelenmeme hakkının çiğnendiğine ilişkin söylemlerimiz şimdilerde en yetkili ağızlarca ifade edildiğinden ne yazık ki haklı çıkmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. En yetkili ağızlardan “Yargı içinde çete var” “Yargı bağımsızlığı ölmüştür” “Türk ordusuna kumpas kurulmuştur” “Yargıtayın imamı var” gibi dehşet verici ifadeler yargıdaki krize işaret etmektedir.Yine buna bağlı olarak orantısız bir güçle;Yargı kolluğun adaletine terk edilmek istenmekte,Yargı mensupları, ulusal ve uluslararası alanda genel kabul görmüş evrensel kurallara ve güvencelere rağmen tayin edilebilmekte, bu yolla "özel dosyalar" da el değiştirebilmektedir. Soruşturmasına göre polis, polise göre savcı, savcıyla uyumlu yargıç aranabilmekte, yargılamalar yaşanan hukuksuzlukların meşrulaştırılmasında araç olarak kullanılabilmektedir.İnternet düzenlemeleri, twitter yasağı, HSYK düzenlemeleri ile özgürlükler dünyası karartılmakta ve temel hakların özüne dokunulmaktadır.Demokrasiye olan sarsılmaz inancımızın biçimlendirdiği "milli iradeye saygı" tüm yaklaşımlarımızın temelini oluşturmaktadır. Bununla birlikte, aynı kavramın doğal uzantısı olan "kuvvetler ayrılığı" ilkesine getirilen yıkıcı eleştirilerin, egemenliğin kullanımında ülkemizi tehlikeli bir boyuta sürüklediğini gözlüyoruz. Biz Avukatlar olarak "yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı" ilkesinin çoğunluk iradelerine feda edilemeyecek kadar "yaşamsal" olduğunu vurgulamayı, mevcudiyetimizin sebebi sayıyoruz. Yurttaşlara "hukuk güvenliği" sağlayan bu yegâne ilke, onurlu yaşamanın da tek koşuludur.Ülkemizin hukuk tarihi yazan Avukatlar olarak diyoruz ki Tarih örnekleriyle doludur ki, kimsenin yargısı, kimseyi kurtarmaya yetmemiştir.Sevgili Meslektaşlarım, Değerli Basın MensuplarıBiz Avukatlar olarakHakim ve savcılar gibi yargının kurucu unsuruyuz. Engelleyen bir unsur olarak görülmek istemiyoruz.CMK uyarınca görevlendirilen müdafilerin ücretinin süresinde ödenmesini ve Avukatlık asgari ücret seviyesine yükseltilmesini istiyoruz.6100 sayılı HMK. ile getirilen ekonomik bakımdan güçlü olmayanların dava açmalarını ve hak aramalarını engelleyen Gider Avansı tarifesi uygulamasının düzeltilmesini istiyoruz.Uygulamada yargıya geciktirmekten başka bir işe yaramayan duruşma günü verilmesini engelleyen HMK.daki dilekçeler teatisi döneminin kaldırılmasını istiyoruz.Yargıya Bağlı Adli Kolluk kurulmasını istiyoruz.Özgür Baroların Denetiminin TBB’ce gerçekleştirilmesini istiyoruz.Avukatların müvekkil vekil ilişkisini düzenleyen vekâletnamelerini kendilerinin tanzim etmesini istiyoruz.Avukat Stajyerlerine de Hâkim Savcı Stajyerleri gibi sosyal haklar ve ücret verilmesini istiyoruz.Hukuk Fakültelerinin kontejanlarının azaltılmasını, Avukatlığa kabul sınavının ivedi olarak getirilmesini istiyoruz.Avukatlığın ekonomik sıkıntısının giderilmesi için mesleki faaliyet alanının genişletilmesini istiyoruz.Kamu Avukatlarının özlük ve mali haklarının iyileştirilmesini istiyoruz.Avukatlık hizmetinin lüks olmaktan çıkarılmasını, ve KDV oranının % 18 den aşağıya çekilmesini istiyoruz.Savunma görevi nedeni ile savunduğumuz kişi ve kurumlarla özdeşleştirilmek istemiyoruz.Belli meslek kıdemine sahip meslektaşlarımıza Yeşil Pasaport hakkı getirilmesini istiyoruz.1926 yakılan hukuk meşalesi ile bizlere emanet edilen ve her geçen gün güçlenen Giresun Barosu olarak tarafsız ve bağımsız yargı, güçlü ve özgür savunma oluşması için mücadelemizi sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz. Sevgili Yurttaşlar GİRESUN BAROSU HER ZAMAN YANINIZDA  “HERKES İÇİN ADALET, ADALET İÇİN AVUKAT” düsturu ile hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum." DEMİŞTİR.     ÇOK SAYIDA MESLEKTAŞIMIZIN KATILDIĞI TÖREN BAŞKANIMIZIN KONUŞMASININ ARDINDAN SON BULDU.
Tarih : 7.04.2014