19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN 19 Mayıs 1919 Türk milletinin küllerinden yeniden doğduğu tarihtir.Ulus olarak yok edilmek istenen,aşağılanan,sömürülen bir milletin  emperyalizme karşı “ Ya bağımsızlık, ya ölüm!” diye direndiği ve onurlu bir ulusun ayağa kalktığı tarihtir!  19 Mayıs, bizim gururumuz ve onurumuz olduğu gibi, dünyadaki tüm ezilmiş ve işgale uğramış milletlerin örnek aldığı asil bir direniş ve bağımsızlık hareketidir. Atatürk’ün “en büyük eserim” dediği Türkiye Cumhuriyetini gençlere emanet etmesi, onlara olan inancının, sevgisinin ve güveninin göstergesidir.  Yüce Atatürk, "Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet´i biz kurduk, onu yüceltecek ve devam ettirecek sizlersiniz" diyerek, büyük özverilerle kurulan Cumhuriyet´i çok sevip, güvendiği Türk Gençliği´ne emanet etmiştir. 19 Mayıs 1919’da atılan ilk adımı, o gün yakılan bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin ışığında yorumlayabilmek; atılacak her yeni adımı da bu doğrultuda atabilmek; ülkenin geleceğini biçimlendirmeye ve yönlendirmeye soyunanların en büyük sorumluluğudur. 19 Mayıs 1919'da doğan güneş asla batmayacak ve ulu önderimiz Atatürk'ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır. Büyük Atatürk’ün, kurtuluş savaşını ve özgürlük mücadelesini başlattığı bu anlamlı bayramı GİRESUN BAROSU YÖNETIM KURULU olarak kutluyor, Ulu Önder Atatürk’ümüzü, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun                         Av. Gültekin UZUNALİOĞLU                               GİRESUN BARO BAŞKANI
Tarih : 19.05.2015