Bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü.Ancak günümüzde çalışan gazeteciler kelimesinden daha çok öldürülen, şiddete uğrayan, tutuklu, işten çıkarılan gazeteciler ve sansüre uğrayan gazetelerden bahsetmek zorunda kalmaktayız. Cumhuriyet Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül gibi birçok gazeteci demir parmaklıklarla , binlerce gazeteci ise işsizlikle boğuşmaktadır. Öldürülen birçok gazetecinin fail ya da failleri halen bulunamamıştır. Anayasanın 28. maddesinde ifadesini bulan ve halkın haber alma özgürlüğünün yansıması olan "basın özgürlüğü" artık anlamını yitirmeye başlamıştır. Türkiye'de basın üzerindeki baskılar artmış bu baskıya dayanamayan bir kısım medya güvenilirliğini ve tarafsızlığı yitirdiğinden bugün kamuoyu tarafından ne yazık ki "yandaş" nitelemesi ile anılmaktadır. Görüntüde gazeteciler tutuklanmış gibi görünse de halkımızın haber alma özgürlüğü tutuklanmıştır. Tüm bu baskılara rağmen görevlerini korkusuzca ve vicdanların sesine uyarak yapan gerçek basın emekçisi gazetecilerin olduğunu görmek umutlarımızı taze tutmamızı sağlanmaktadır. Onları bu onurlu görev anlayışlarından dolayı bir kez daha kutluyoruz. Giresun Barosu olarak daha önceden olduğu gibi basın üzerindeki baskılara son verilmesini, tutuklu gazetecilerin özgürlüklerine kavuşmasını temenni ettiğimizi belirtir, Basın Emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü içtenlikle kutlarız.   Giresun Baro Başkanı  Av. Gültekin UZUNALİOĞLU

Tarih : 10.01.2016