Bugün Ankara'da Yargı Reformu Strateji Belgesi Baro Başkanlarının, Yüksek Yargı Organı temsilcilerinin, yerli ve yabancı hukukçu bürokratların katılımıyla gerçekleşti. Hak ve özgürlükler, adalete erişim, Mesleğimiz ve meslektaşlarımızı ilgilendiren konularda birçok düzenlemeler içeren projede mutlaka eksik yanlar olmakla beraber mesleğimiz ve meslektaşlarımız açısından olumlu olan avukatlık sınavı, Vergi indirimi, Hukuk fakültelerinin kontenjanlarının azaltılması ve girişin zorlaştırılması, avukatla temsil zorunluluğu, münhasıran avukatların yapacağı işler, hakim,savcı,noter yardımcılıklarının ihdas edilmesi, yazı işleri müdürlerinin hukukçulardan alınması, kolluğa rütbeli hukukçu personelin alınması, yeşil pasaport gibi bazı anabaşlıklarda getirilen olumlu gelişmelerin haricinde belgenin tam metni de haber içeriğimizde yer almaktadır. Yargının bağımsızlığı, Hukukun üstünlüğü, hak ve özgürliklere ulaşım ve savunmanın özgürlüğü noktasında stratejiler belirleyip açıklamak ve yol haritaları çizmekten daha önemlisinin ilk başta işbu strateji belgesini hazırlayıp açıklayanlar başta olmak üzere tüm erklerin istisnasız uyması gerekliliğini bir kez daha yineler; belgenin Hak ve özgürlükler mücadelesine, Adil yargılanma hakkına, savunma hakkının vazgeçilmezliği ve kutsallığa, mesleğimize ve meslektaşlarımıza faydalar getirmesini ve en kısa zamanda gerçekleşmesini dileriz.

Yargı Reformu Strajesi Pdf dosyasını indirmek için tıklayınız

Tarih : 30.05.2019