DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE DARBELERİN HEPSİNE KARŞIYIZ. HER ZAMAN HUKUKUN YANINDAYIZ.
15 Temmuzu 16 Temmuza bağlayan gece kendilerini “Yurtta Sulh Konseyi” olarak adlandıran bir grup askerin darbe girişimi ve beraberinde meydana gelen korkunç olaylar bizleri derinden üzmüştür. TBMM.mizin bombalanması, havaalanı, köprü gibi ulaşım noktalarına girişlerin engellemesi, kolluk ve istihbarat kuvvetlerine ait binalara saldırılar düzenlenmesi, basın kuruluşlarına el konulmaya çalışılması, askerimizle vatandaşımızın karşı karşıya getirilmeye çalışılması ve 161 şehit ile 1440 yaralı verilmesine sebep olan bu menfur ve asla bir daha yaşanmasını istemediğimiz olaylar, halkımızla birlikte Giresun Barosu mensuplarını da derinden yaralamıştır.

Cumhuriyetimizin ilkelerine bağlı olduğumuzu, demokratik bir hukuk devletinden yana taraf olduğumuzu ve ülkemize eksiksiz tam demokrasi gelmesi için mücadele ettiğimizi her çaba ve açıklamasında ifade eden Giresun Barosu olarak darbelerin ve darbe kalkışmasının karşısında dün olduğu gibi hiç bir siyasi düşünce etkisinde kalmadan, amasız ve lakinsiz her zaman demokrasi ve hukuk tarafındayız. Bir kez daha bilinmelidir ki avukatlar olarak askeri değil sivil hükümetleri, darbeleri değil seçimleri, anarşiyi değil hukuku, sıkıyönetimi değil demokrasiyi  yüce biliriz.

Halen gözaltında bulunan çeşitli rütbelere mensup 2839 asker ile olayla bağlantılı asker ve sivil uzantılar içinde suçluların hukuk karşısında gereken en ağır şekilde cezalandırılmalarını temenni ediyoruz.

Normale dönüşün biran önce yaşanması, bu tür girişimlere bir daha fırsat verilmemesi, güven, huzur ve barış sağlayan bir devlet yapılanmasının tesisi, sağduyunun tekrar hakim olması  , Türk milleti olma özelliğimiz gereği  birbirimize öfke ve nefretle değil sevgi ve saygı ile yaklaşmamız gerektiğinin bilincinin yerleşmesi dileklerimizle şehitlerimiz için Allah’tan rahmet,yaralılarımıza acil şifalar ve milletimize başsağlığı diliyoruz.

Av.Gültekin UZUNALİOĞLU
                                                                                     GİRESUN BAROSU BAŞKANI