Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsuna ayak basıp Milli Mücadelenin kıvılcımını ateşlediği; kurtuluşun ve kuruluşun ilk adımını attığı 19 Mayıs 1919' un 100.yılında Samsunda düzenlenen Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine ve Ata' mızın onuruna Türkiyenin muhtelif bölgelerinden gelen avukatların katıldığı "İLK ADIM YÜRÜYÜŞÜ"ne Baromuzu temsilen Baro Başkanımız Av.Soner KARADEMİR , Baro Genel Sekreterimiz Av.Arzu KURT, Baro Yönetim Kurulu Üyemiz Av.Ayşegül ÇAKIR, Meslektaşlarımız Av.Burcu BAŞ, Av.Burcu ABANOZ, Av.Bilge GENÇER, Av.Esma ELEVLİ, Av.İrem GÜNEŞ, Av.Demet AVCI, Av.Serkan ÖKSÜZ, Av.Seyithan ÖNAL, Av.Murat Nadir SEZER, Av.Beytullah DURUSU ile Stajyer Avukatlarımız Nisa Nur YİLEÇ, Sinem ÇOBAN, Eren Naci AKSOY ile Baro Müdürümüz Soner CİVCAN ve Baro personelimiz Murat ÖKSÜZ de katıldılar. TBB Başkanı Av.Prof.Dr.Metin FEYZİOĞLU, TBB Başkan Yrd.Hüseyin ÖZBEK, TBB Genel Sekreteri Av.Sabiha TEKİN, TBB Saymanı Sabri Erdal GÜNGÖR, TBB Yönetim Kurulu Üyeleri önceki dönem Baro Başkanımız Av.Gültekin UZUNALİOĞLU ile Av.Asude ŞENOL, Av.Filiz SARAÇ ile Ordu, Trabzon, Amasya, Çorum, Sivas, Tokat, Sinop, Kastamonu Baro Başkanlarımız ve çevre illerden gelen meslektaşlarımız katıldı.Yürüyüş bando eşliğinde İlkadım İlçesi İstiklal (Çiftlik) Caddesi ile Lise caddesinin kesiştiği noktadan başlayarak yaklaşık 1 saat sonra Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtında son buldu.TBB, Noterler Birliği ve katılımcı Baroların anıta çelenk sunumunu müteakip saygı duruşı ve İstiklal Marşının okunarak anıt defterinin imzalanmasıyla tören son buldu. Türk Bayrağının ana tema olduğu ve marşlar eşliğinde gerçekleşen yürüyüş esnasında vatandaşlarımız meslektaşlarımıza yoğun ilgi ve sevgi gösterilerinde bulundular. Emeği geçen tüm Barolarımıza ve meslektaşlarımıza sonsuz teşekkürler eder; Hukuk Devletine giden yolda 19 Mayısta Samsunda başlayan bağımsızlık mücadelesinin 100. yılında Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz ve diyoruz ki : 19 Mayıs Türk Milletinin kurtuluşa ilk adımını attığı gündür; 19 Mayıs Türk Milletinin Kurtuluş Mücadelesinde Önderini bulduğu gündür; Türk Gençliği hürriyetin, bağımsızlığın, egemenliğin yılmaz bekçileri olarak bu mücadelede Atatürk'ün açtığı yolda ilerlemye devam edecektir.

Tarih : 20.05.2019