CORONA VİRÜSÜ NEDENİYLE BAROMUZCA ALINAN TEDBİRLER VE MESLEKTAŞLARIMIZIN UYMASINI TAVSİYE ETTİĞİMİZ ÖNERİLER

  • Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz 5 Nisan Avukatlar Balosu;  meslektaşlarımız arasında dayanışmayı artırmak amacıyla Avukatlar Haftası etkinlikleri kapsamında yapılacak Avukat Spor Oyunlarımız (Voleybol, Basketbol ve Futbol turnuvalarımız) ile sinema ve tiyatro gösterimleri gelişmelere göre ileri bir tarihte yeniden değerlendirilmek üzere ertelenmiştir.
  • Baromuzca düzenlenen her türlü kurs, konferans ve meslek içi eğitim seminerlerimize ikinci bir duyuruya kadar ara verilmiştir.
  • Baro sosyal tesisimiz ikinci bir duyuruya kadar hizmete ara vermiş;  sosyal tesiste çalışan personelimize idari izin verilmiştir.
  • Baro kalem personellerimize hizmeti aksatmayacak şekilde dönüşümlü olarak idari izin verilmiştir.
  • Stajyer Avukatlarımızdan ilk 6 aylık mahkeme stajı aşamasında olanlar 30.03.2020 tarihine kadar idari izinli sayılacak ve bu süre stajdan sayılıp sonradan tamamlatılmayacaktır. Bu süre içinde mahkeme değişikliği yapacak olan stajyer avukatlarımızın yine bu değişikliği gerçekleştirmek için Adalet Komisyonuna gelme zorunluluğu bulunmamaktadır.  
  • Baromuzca verilmekte olan staj eğitim derslerine ikinci bir duyuruya kadar ara verilmiştir.
  • Avukatlık stajının ikinci 6 aylık dönemindeki stajyerlerimiz genel olarak toplu taşıma vasıtaları ile gelip gittiklerinden barındırdığı yüksek risk nedeniyle, yanlarında staj yaptıkları meslektaşlarımızın stajyerlerimizden devam mecburiyeti aramamaları önerilmektedir.
  • Sağlık bakanlığı Bilim Kurulunun talebi ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün aldığı karar uyarınca 31 Mart 2020 tarihine kadar Cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerle meslektaşlarımızın yüz yüze açık görüşü kısıtlanmış olup; meslektaşlarımızın özellikle ilimizdeki cezaevlerine son zamanlarda çok farklı ülke vatandaşı olan yabancı uyruklu mahkûmların gelmiş olmasının yarattığı yüksek risk nedeniyle acil durumlar haricinde cezaevlerine gitmemeleri ve çok acil durumlarda avukat odaları yerine maske ve eldiven kullanmak kaydıyla kapalı görüş yapılan alanlardan karşılıklı telefonla görüşme yapmaları önerilmektedir.
  • Baromuzca meslektaşlarımıza sunulan cübbe hizmetine ikinci bir duyuruya kadar ara verilerek Baro odalarımızdaki cübbeler kullanımdan kaldırılmış; Adliyede bulunan tüm Baro ve Avukat bekleme odalarımız; Baro Sosyal Tesisimiz ve Adli Yardım Büromuz profesyonel bir ekip vasıtasıyla ilaçlanarak dezenfekte edilmiştir.
  •  Meslektaşlarımızın, stajyerlerimizin ve büro çalışanlarının (astım, diabet, kalp rahatsızlığı olanlar ile 50 ve üzeri yaş grubunda olanlar başta olmak üzere) acil ve zorunlu iş ve işlemler dışında mümkün olduğunca adli birimlere, icra müdürlüklerine, denetimli serbestlik bürolarına bizzat gelmemeleri, bürolarında müvekkillerle olan görüşmeleri zorunlu haller dışında ertelemeleri, mümkün olduğunca işlemlerini Uyap üzerinden yapmaları, tüm Adli birimlerdeki personel sayısının alınan tebbirler nedeniyle oldukça azaltıldığı da göz önüne alınarak süreli, acil ve gerekli talepler dışında işlem yoğunluğuna sebebiyet verilmemesi; tüm alanlarda asansörlerin dar ve kalabalık olması nedeniyle mümkün olduğunca tercih edilmemesi, HSK’ nın tavsiye kararına rağmen Adli iş ve işlemlere devam edecek mahkemelerde mazeret dilekçesi verilmesi Giresun Barosu Yönetim Kurulu olarak meslektaşlarımıza önerilmektedir.
  • Hastalığı, yaşı vb sebepleri nedeniyle bu süreçte işlerini takip edemeyecek meslektaşlarımızın durumlarını Baro başkanlığımıza bildirmeleri halinde işlerinin takibi ve/veya işleri takip edecek avukat tayininde yardımcı olacağımız gibi; yine aynı kapsamda olup da sağlık kurumlarına ulaşım hususlarında desteğe ihtiyaç duyan meslektaşlarımıza yardımcı olunmaya çalışılacaktır.
  • Adli Yardım Bürosu hizmetlerimiz süreli işlemler hariç ikinci bir duyuruya kadar askıya alınmış olup, bu süreçte adli yardım başvuruları hak düşürücü süre, zamanaşımı süresi, cevap ve delil süresi ve kesin süreli işler hariç olmak üzere adli yardım müracaatı alınmayacak ve müracaatçılarla bireysel görüşme yapılmayacaktır.
  • Tüm meslektaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstereceğine olan inancımızla önemle duyurulur. Saygılarımızla.

                                                                                                                                                                                                                 Giresun Barosu Yönetim Kurulu adına

                                                                                                                                                                                                                 Baro Başkanı Av.Soner KARADEMİR

Tarih : 19.03.2020
Okunma : 986

© 2024 - Giresun Barosu

Adres : Çıtlakkale Mah. Atatürk Bulvarı No.121/1 - GİRESUN / Telefon: 0454 215 76 57 / Faks: 0454 215 76 58)
Adli Yardım Bürosu: 0 454 215 76 69 | Sosyal Tesis : 0 454 215 76 69 / D:17
E Posta : giresunbarosu@gmail.com | KEP Adresi: giresunbarosubaskanligi@hs01.kep.tr
E-Tebligat Numarası: 35366-96939-85090
Giresun Barosu Union of Black Sea Countries Bar Association (BCBA) üyesidir.