Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Arama
 Ana Menu
Baromuz
Baro Avukatları
Komisyonlar
CMK
Adli Yardım
Staj
İçtihat Bankası
Avukatlık Meslek Kuralları
Bilgi Edinme
Anketler
İlanlar
Linkler
 Başkan'ın Sözü
Başkan'ın Sözü

Av.GÜLTEKİN UZUNALİOĞLU
 Resim Galerisi
-
Yeni Sitemizi Nasıl Buldunuz ?

Toplam Oy Sayısı : 2008
Tüm Anketler
 Linkler
Giresun Valiliği
Giresun Belediyesi
Giresun Üniversitesi
Türkiye Büyük Millet Meclisi
Sosyal Güvenlik Kurumu
E-Devlet Rehberi
Ajans Grapicha
 Site İstatistikleri
Online : 11
Bugün : 179
Toplam : 217480

Sayaç Başlangıç: 07.12.2009

Maillist
-
     Sitemizdeki yeniliklerden ve gelişmelerden haberdar olmak için mail listemize üye olun.!
 İsim :
 E Mail :

AVUKATLAR GÜNÜ FAALİYETLERİ VE KUTLAMA MESAJLARI
-

5 Nisan Avukatlar Günü münasebetiyle  05.04.2010 pazartesi günü saat 09.30' da Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumu yapıldı.

Baro Başkanımız Av. Gültekin UZUNALİOĞLU ile Genç Meslektaşlarımız Av. Pembe AYDIN ve Av. M. Bahadır AKÇAY çelenk sunumunu birlikte yaptılar.

Törene çok sayıda meslektaşımız katıldı. Saygı duruşunun ardından Baro Başkanımız Günün anlamıyla ilgili yaptığı konuşmasında şunları söyledi ;

" Türk yargısı açısından sorunlarla dolu bir yılı daha geri bıraktık.

Günümüz Türkiye' sinde yaşanmakta olanlar, yargıya siyasi müdahale boyutunun büyüdüğünü göstermektedir.

Yasama ve Yürütme müdahalesi ile yargı bağımsızlığı baltalanmaktadır.

Yargı reformu adı altında yargıyı kuşatmaya alacak değişiklikler gerçekleştirilmeye çalışılmaktadır.

Bugünlerde gündemde olan Anayasa değişiklikleri de SİYASAL YARGIYA geçişin hukuki alt yapısını oluşturma kuşkularını artırmaktadır.

Türkiye Baroları olarak toplumun tüm kesimlerinin katılacağı uzlaşı içinde yapılacak değişiklikler istiyoruz.

Bu anayasa değişikliğin de;

Savunmanın ve Baroların Anayasanın yargı bölümünde yer alması;

Milletvekili dokunulmazlıklarının sadece yasama faaliyetleri ile sınırlandırılması;

Yargı bağımsızlığını tam anlamı ile yaşama geçirecek düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz.

Giresun Barosu olarak Cumhuriyete ve Atatürk ilkelerine uygun çizgimizden sapmadan görevimizi sürdürme inancı ile tüm meslektaşlarımızın Avukatlar gününü kutluyorum.  "

Baromuzun talepleri  ve çalışmalarıyla Giresun Belediyesi tarafından Adliyemizin karşısında bulanan sokağa  Baro Eski Başkanımız Av. Ahmet ERSÖZ  ismi verildi.

Meslektaşlarımız törenden sonra hep birlikte  Av. Ahmet ERSÖZ sokağı açılışına katıldılar.

Sokağın açılışını Belediye Başkanımız Kerim AKSU, Başkanımız Av. Gültekin UZUNALİOĞLU, Baro Eski Başkanımız E. Şansal DİKMEN, TBB delegemiz  ve  Baro Eski Başkanımız Av. M. Ali GÜNEY, Av. Ahmet ERSÖZ' ün kızı Sedef EROL hep beraber yaptılar.

AV. AHMET ERSÖZ KİMDİR

1933 Yılında Tirebolu ilçemizde doğdu. 1958 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdikten sonra bir süre Hakimlik yaptı. Daha sonra Avukatlığa başlayan Av. Ahmet ERSÖZ aynı zaman da yazarlıkta yaptı. İskele Babası , Ayranım Yok İçmeye  ve Danışmak Gibi Olmasın adlı eserleri bulunan Av. Ahmet ERSÖZ gazetecilikle uğraştı. Yazı işleri Müdürlüğü ve Köşe yazarlığı da yapan Av. Ahmet ERSÖZ CHP İl Başkanlığı görevinde de bulundu.

25 Yıl Giresun Baro Başkanlığı yapan Av. Ahmet ERSÖZ kırılması güç bir rekora imza attı. ( 1967 yılından 1992 yılına kadar) 13.06.2006 tarihinde vefat etti.

Adalet Bakanımızın Avukatlar Günü Kutlaması İle İlgili Mesajı İçin Tıklayınız.

TBB Başkan Yardımcısı Av. Berra BESLER' in Avukatlar Günü kutlaması İle İlgii Mesajı İçin Tıklayınız

<-->

Okunma : 1820  Tarih : 05.04.2010