TRT DERHAL ÖZÜR DİLEMELİDİR

Kurtulus savaşı kahramanımız ve şehrimizin önemli şahsiyeti Topal Osman Ağa'ya , son dönemde objektifliğini yitirmiş olan ve milletimizin vergileri devlet adına yayın yapan TRT’ de yayınlanan bir belgeselde "katil,cahil,tuzakcı" gibi hakaret dolu ifadelerle saldırılmasını şiddetle kınıyoruz. Milis Yarbay Osman Ağa, Kurtuluş Savaşına Giresun ve yöresinden kurduğu gönüllü alaylarla katılan ve  Cumhuriyetimizin kurulmasında önemli rolü olan bir kahramandır. Yurdumuzun işgalden kurtarılmasında önemli başarılar elde etmiştir.

Topal Osman Ağa, Giresun eski Belediye Başkanı ve Atatürk’ün Muhafız Alayının ilk komutanıdır.

Bu belgeselin derhal yayından kaldırılmasını ve TRT'nin tüm Giresunlulardan özür dilemesini bekliyoruz.

Av.Gültekin UZUNALİOĞLU

GİRESUN BAROSU BAŞKANI