Yine patlama ne yazık ki onlarca vatandaşımızın ölümünü ve yararlanmasını çaresizce izliyoruz. Kınama mesajları,  güvenlik zaafiyetinin olmadığı açıklamaları ile bir kaç gün sonra normal yaşamımıza döneceğiz. Alışacaksınız dendiğinde hayır alışmayacağız demiştik. Ama geldiğimiz nokta, orada biz de olabilirdik diye düşünmeden edemiyoruz ve olmadığımız için buna şükreder hale geldik. Artık hiç bir yerde güvende olmadığımız gibi hiç bir yerinde güvenliği yoktur. Ama sözün bittiği yerdeyiz. Ön yargılarımızdan kurtulup, bir birimizi suçlamayı bırakarak elele vererek ortak akılla ve ortak dille teröre ve teröriste karşı tavizsiz birlikte savaşmadıkça bu işin üstesinden gelemeyeceğiz. Ülkemizi kan gölüne çeviren teröre lanet olsun. Ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Av. Gültekin UZUNALİOĞLU
                                                                                                                                                                                                         GİRESUN BAROSU BAŞKANI