Tarihi gerçeklerle bağdaşmayacak şekilde Ermeni soykırımı yapıldığı yönünde ABD Başkanının asılsız beyanlarıyla gündeme düşen ve daha önce olduğu gibi farklı kesimler tarafından dillendirilen iddiaları şiddetle reddediyor ve kınıyoruz.

İşin esasında bu çabalar 1. Dünya Savaşında Osmanlı orduları cephede savaşırken Ermeni Taşnak çetelerinin isyan çıkarması üzerine 24 Nisan 1915 tarihinde bu çete örgütleri kapatılmıştır. 1915’ten 1921’e kadar devam eden TAŞNAK terör kampanyasında, Sait Halim Paşa ve Talat Paşa olmak üzere sabık iki Osmanlı Sadrazamı ( başbakan ) yüz binlerce sivil ve çok sayıda kamu görevlisi katledilmiştir.

1970’li yıllarda Ermeni Diasporasının himayesinde Asala terör örgütü Türk Dışişleri mensuplarımızı hedef seçerek yeniden terör faaliyetlerini tırmandırıp, pek çok diplomatımızı şehit etmişlerdir. Taşnak ve Asala katliamlarına karşı milli bir duyarlılık ve refleks oluştuğunu gören diaspora bu duyarlılığı terörle, katliamla, çetecilikle aşamayacağını görünce yöntem değiştirerek bu kez bu asılsız soykırım iddialarıyla diğer milletleri etkilemeye ve yandaş kazanmaya ağırlık vermiştir.

70 milyon Kızılderiliyi kendi vatanlarında katleden; Afrikada milyonlarca insanı kendi topraklarında köleleştiren; Nikaragua, Panama, Bosna Hersek, Nagazaki ve  Hiroşima da attığı bombalar ile 350 bin kişiyi katleden, Almanya Dresten, Guatemala, Kamboçya, Endonezya, Vietnam, Şili, Arjantin, Afganistan, İran, Irak, Lübnan, Mısır, Suriye de milyonlarca kişiyi katleden, siyahi diye kendi vatandaşlarını sokaklarda öldüren, Arap baharı diye ülkeleri işgal eden, Emperyalist Amerika Başkanının yalanlarını ve bu yalanlara çanak tutmaya çalışanların ahlak dışı iddialarını şiddetle kınıyoruz. Giresun Barosu Yönetim Kurulu

Tarih : 25.04.2021