Şanlıurfa Baro Başkanımız Sayın Av. Ahmet TÜYSÜZ, Viranşehir adliyesinde  ifade vermek üzere Adliye koridorunda bekleyen müvekkiline ifadesine girmek için geldiğini beyan ettiği esnada orada bulunan polis memurları tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğramıştır. Avukatlık mesleği 1136 sayılı yasa ile bir kamu hizmeti olarak düzenlenmiş ve avukatlar da kamu görevlisi olarak kabul edilmişlerdir. 5237 sayılı Türk Ceza Yasasının 6/d maddesi gereğince avukatlar yargılama faaliyetinin vazgeçilemez bir unsurudur. Sırf Avukatlık mesleğinin gereğini yerine getirme çabasıyla Adliyede bulunan kamu görevlisi Sayın meslektaşımıza yapılan bu çirkin saldırı, esasen vazgeçilmez ve kutsal savunma hakkına ve bu hakkın yılmaz savunucuları olan avukatlık mesleğine yapılmıştır. Emniyet, asayiş ve kamu düzenini sağlayan polislik mesleğinin de itibarına zarar veren bu çirkin saldırıyı yapanları en ağır şekilde kınıyoruz.

Tarih : 23.09.2017