Baromuza kayıtlı meslektaşımız Av. Tuba KARAKAYA 27.12.2017 tarihinde bürosunda iken hukuki bir ilişki nedeniyle karşı tarafı olan İdris AKÇAY isimli şahıs tarafından sözlü hakaret ve tehdite maruz kalmış şahıs olay yerine gelen polis tarafından  gözaltına alınmıştır.

Avukatlık mesleği 1136 sayılı yasa ile bir kamu hizmeti olarak düzenlenmiş ve avukatlar da kamu görevlisi olarak kabul edilmişlerdir. 5237 sayılı Türk Ceza Yasasının 6/d maddesi gereğince avukatlar yargılama faaliyetinin bir unsuru olarak kabul edilmiştir. Avukatlık mesleğinin adalete ve topluma hizmet eden kutsal bir meslek olduğunu, mesleğimizi icra ederken şahsımız adına değil vekil sıfatıyla müvekkilimiz adına hareket ettiğimizi tekrar tekrar hatırlatmak isteriz.

Her ne kadar baskı,şiddet ve hakarete maruz kalsalar da avukatlar topluma ve adalete hizmet etmeye devam edeceklerdir. Bu elim hadisenin failleri ise kendilerini savunmak adına yine bir meslektaşımızın hukuki yardımına ihtiyaç duyacaklardır.

Giresun Barosu olarak meslektaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz !!!

Hukuki sürecin yakından takipçisi olacağız.

Tarih : 28.12.2017