Türkiye Cumhuriyetimizi Ve Demokratik Hukuk Devleti Rejimini  Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Eden Menfur Kalkışma Girişimini Bir Kez Daha Kınıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin Adı Her Ne Olursa Olsun Tüm Terör Örgütleri İle Olan Mücadelesinde Bundan Önce  Olduğu Gibi Bundan Sonra Da Yanında Olmaya Devam Edeceğiz.

Hukukun Üstünlüğü Ve Adil Yargılanma İlkesine Bağlı Kalınarak Bu Darbe Girişiminden Sorumlu Olanlarla Mücadele Etkin Bir Biçimde Sürdürülmelidir. Ancak Tüm Bunlar Yapılırken Meşruiyetin Sağlanması İçin En Basit Tabiri İle Kurunun Yanında Yaşında Yanmamasına Dikkat Edilmeli Ve Ülkemizi 15 Temmuz 2016’ya Gelinen Süreçte Yapılan Hatalarla Yüzleşilmeli, Aynı Hatalar Tekrarlanmamalıdır.

Her Kim, Her Ne Ad Altında  Olursa Olsun Ülkemizi Bölme Parçalama Çabası İçinde Olanların Karşısında Olacağımız Gibi; Milletimizde Bu Çaba İçinde Olanların Tarih Boyunca Karşısında Olmuş Ve Yüzlerce Belki Binlerce Kez Ve Tüm Dış Ve İç Mihrakların İttifakına Rağmen Türkiye Cumhuriyeti Dimdik Ayakta Durmuştur.

15 Temmuz 2016 Darbe Girişimini Engellerken Vefat Edenleri Rahmetle, Yaralıları Minnetle Anıyoruz. Giresun Barosu Olarak Türkiye Cumhuriyetimizi, Demokratik, Sosyal, Laik Hukuk Devletimizi Yıkmaya Yönelik Her Türlü Girişimin Karşısında Olduğumuzu, Olacağımızı Bir Kez Daha Kamuoyuyla Paylaşıyor, Saygılar Sunuyorum.

Av.Soner KARADEMİR

Giresun Barosu Başkanı