Basın yayın organlarında Türkiye Barolar Birliğinin adında bulunan TÜRKİYE ibaresinin kaldırılacağı yönündeki haberlerle ilgili olarak kamuoyuna açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur.                                          

              Giresun Baromuzun ve Türkiye Barolar Birliğinin her söylemi, her uyarısı, her duruşu, her zaman milli olmuştur.                                      

            Bu bağlamda Türkiye Barolar Birliğinin tüm söylemlerine de bakıldığında: Kumpas davalarında; Fetö davalarında; Habur çadır mahkemelerinde pişman değiliz diyen teröristerler tahliye edilirken; açılım sürecinde “hiçbir devlet terör örgütü karşısında yenilmiş hissiyle masada oturamaz; hiçbir devlet milli ordusu yargısı tarafından esir alınmışken terörle mücadele edemez” derken; 17-25 Aralık döneminde yolsuzlukla mücadele bir yana yargı kullanılarak FETÖ savcılarının yaptıklarına  FETÖ’nün en güçlü döneminde bile karşı çıkarken; hendekler kazılıp barikatlar kurulurken; her zaman Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin yanında dimdik durmuş; Türkiye Barolar Birliği hiçbir zaman iktidar ya da muhalefetten, o partiden veya bu partiden olmadan her zaman Türk Milletinden ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinden yana olmuştur.                               

             Türkiye Barolar Birliği Türkiye Cumhuriyeti Devletini insanlığa karşı suç işlemekle suçlamaya kalkışan iç ve dış mihraklara karşı da her zaman ülkemizi savunmuştur.

          15 Temmuz gecesi Ankara semalarında daha uçaklar çarpışırken darbe girişimine içinde Giresun Baromuzun da bulunduğu Türkiye’nin 79 Barosuyla birlikte Türkiye Barolar Birliği de karşı çıkmıştır.

            Bazı batılı devletler 15 Temmuz’un bir kurgu olduğunu ileri sürmeye kalkıştığında tüm dünyada FETÖ gerçeğini ve 15 Temmuz’u Türkiye Barolar Birliği anlatmıştır.

       Fırat Kalkanı ve Afrin harekatlarının daha ilk saatlerinde Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru savunma hakkını kullandığını dile getiren ve bunu gerekçeleriyle ortaya koyan da Türkiye Barolar Birliği’dir. Zeytindalı Harekatının ilk gününde 103 bin avukatı temsilen Kilis’te sınırda, Askerlerimizin, halkımızın yanında olan da Türkiye Barolar Birliğidir.

            Türkiye Barolar Birliği’nin ve Giresun Baromuzun milli duruşu, Türk Milleti’nce bilinmektedir. 

           Türkiye Barolar Birliği adını 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’ndan almaktadır.  Yine Kanunun 109. maddesi Türkiye Barolar Birliğini bütün baroların katılımı ile oluşan, kamu kurumu niteliğinde, tüzel kişiliği haiz bir üst meslek kuruluşu olarak tanımlamaktadır.

            Türkiye Barolar Birliği 79 baronun ve savunmanın   ortak  bileşenidir.

            TBB nin   önündeki Türkiye ifadesi aynı zamanda  yargının  en önemli ögesi olan avukatların ülkeye yayılmış etkin aidiyetlerini simgelediği kadar savunma  Türk halkının yargıdaki varlığıdır. Kurumsal kimliğimizdeki TÜRK ifadesi  hukukun üstünlüğü,insan hakları, adil yargılanma hakkı gibi evrensel taleplerin hayata geçirilmesinde  avukatların  ulusal misyonunu da tanımlamaktadır.

            TBB  yıllardır oluşturduğu kurumsal  kimliği ile  Uluslar arası alanda  TÜRKİYE’nin yüz akı olmuş  ve TÜRK adıyla özdeşleşmiştir.                        

         Ulusal birliğe en ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde savunmanın tek temsilcisi olan Baroların çatı örgütü olan  TBB nin ön ismi olan TÜRKİYE  sözcüğünü kaldırmanın  kimseye faydası olmayacaktır. 

          Bu girişimin  sonucu bölünmüş parçalanmış farklı farklı etnik kimliklere ve inançlara dayalı Baroların ortaya çıkması ve yine illegal örgütlerin farklı Baro yapıları altında legalmiş görüntüsü vererek illegal faaliyetlerine devam etme ve hukuki kılıf bulma çabalarını ve tehlikesini doğuracaktır. Yargıya güvenin sorgulandığı günümüzde TBB yi ve savunma örgütlerini itibarsızlaştıracak bu girişimden   Hukukun ve Hukuk Devletinin büyük zarar görmesi kaçınılmazdır.                        

         Giresun Barosu ve Türkiye Barolar Birliği devletimizin terör örgütleriyle mücadelesinde her zaman yanında olmuş ve her platformda bu mücadeleyi desteklediğini de açıkça ifade etmiştir .Buradan bir kez daha Devletimizin tüm bu yöndeki mücadelesini desteklediğimizi ilan ediyoruz. Ülke olarak zaman ayrışma değil dayanışma; elele tutuşma; sırt sırta; omuz omuza verme zamanıdır.Hangi siyasi, ideolojik, dini, sosyal görüşe sahip olursak olalım tek Türkiye için herkes üzerine düşeni yapmalıdır.Bu nedenle savunma örgütünün tüm  ülkeye aidiyetini anlatan kurumsal kimliğimizin başında yer alan  TÜRKİYE   sözcüğünün  kaldırılmasına  ilişkin   kimseye fayda sağlamayacak çabanın durdurulması çağrısını web sitemiz ve tüm sosyal medya hesaplarımızda paylaştığımız gibi tüm basın yayın organları ve kamu oyu ile paylaşmayı görev biliyoruz. BİZLER BU YÜCE ÜLKENİN AVUKATLARIYIZ VE BAROLAR BİRLİĞİNİN ADININ BAŞINDAKİ TÜRKİYE İLE DE GURUR DUYUYORUZ. Kamuoyuna saygıyla duyururuz. GİRESUN BAROSU

Tarih : 7.02.2018
Okunma : 1336

© 2024 - Giresun Barosu

Adres : Çıtlakkale Mah. Atatürk Bulvarı No.121/1 - GİRESUN / Telefon: 0454 215 76 57 / Faks: 0454 215 76 58)
Adli Yardım Bürosu: 0 454 215 76 69 | Sosyal Tesis : 0 454 215 76 69 / D:17
E Posta : giresunbarosu@gmail.com | KEP Adresi: giresunbarosubaskanligi@hs01.kep.tr
E-Tebligat Numarası: 35366-96939-85090
Giresun Barosu Union of Black Sea Countries Bar Association (BCBA) üyesidir.