Türkiye Barolar Birliği Kurgusal Duruşma Yarışması  Elemeleri 15-16 Haziran 2019 Tarihlerinde Türkiye Barolar Birliği'nin ev sahipliğinde Ankara'da gerçekleşti. Stj.Av.Çağdaş Ahmet YILMAZ, Stj.Av.Merve AKGÜRE, Stj.Av.Zeynep Sezin YÜCEL ve Stj.Av.Hilal SUCU' dan oluşan Baro Takımımız 0,30 puan farkla finallere veda ederken; Doğu Karadeniz birincisi komşu Ordu Baromuz oldu. Yarışmanın yapıldığı otelde müsabakalar sonunda tüm katılımcılara hitap eden Baro Başkanımız Av.Soner KARADEMİR konuşmasında Kurgusal duruşma yarışması takımımıza, onları çalıştıran meslektaşlarımıza teşekkür ederken "Kazanmaktan daha önemlisinin kazanmak için çalışmak emek vermek ve çabalamak olduğuna inanan biri olarak; Tüm takımımızın yarışmalarda gösterdiği performans, özgüven ve sunumları nedeniyle çok mutlu ve gururlu olduğunu; Giresun Barosunu ve şehrini layıkıyla en iyi şekilde temsil ettiklerini ve yarışmaların en celtimen takımı olduklarını; elbetteki Jürinin oluşumu, Puanlama sistemi ve itiraza kapalı takdir hakları ile ilgili aksaklıkların TBB ye iletileceğini beyan ederek sonuç her ne olursa olsun Baromuz takımı ve takımımızı çalıştıran meslektaşlarımızla gurur duyduğunu ifade etti.

Bu itibarla başta Bölgemizi Ekim ayında yine Ankarada yapılacak finallerde temsil etmeye hak kazanan Ordu Baromuzun haklı birinciliği  olmak üzere; Batı Karadenizi temsil etmeye hak kazanan Çorum Barosunu ve diğer Bölgeleri temsil etmeye hak kazanan  Eskişehir, Afyonkarahisar, Malatya, Diyarbakır, Kahramanmaraş, İstanbul Barolarını tebrik ediyor finallerde başarılar diliyoruz.

Ayrıca uzunca bir müddettir çok uzun mesailerle yarışmaya hazırlanan kurgusal duruşma yarışması takımındaki stajyer avukatlarımıza; takımımızı finallere hazırlayan başta sayın meslektaşlarımız Av.Gökhan TEKBAŞ ve Av.Elif CİVELEKOĞLU olmak üzere geçmiş deneyimlerini arkadaşlarımızla paylaşıp emek veren meslektaşlarımız Av.Tezcan SÜRÜCÜ, Av.Zülal KUYRUKLUOĞLU, Av.M.Yunus KURUCA ile Baro Genel sekreterimiz Av.Arzu KURT ve Yönetim Kurulu üyemiz Av.Murat TURAN  ile emeği geçen tüm meslektaşlarımıza sonsuz teşekkür eder; meslek hayatlarında üstün başarılar dileriz.

Tarih : 18.06.2019