KAMUOYUNA

Son günlerde muhtelif sosyal medya hesaplarında Görele Cumhuriyet Başsavcılığınca müteveffa yavrumuz Rabia Naz VATAN’ ın vefatına ilişkin yürütülen derdest soruşturma dosyası ile ilgili olarak Baromuz hakkında birtakım gerçek dışı ithamlar ve paylaşımlar yapıldığı görülmekle kamuoyuna bu bilgilendirmenin yapılması zorunluluğu doğmuştur.

Oysa ki yazılanların aksine; halen dahi tarafımıza taraflardan hiçbirinden bir bilgilendirme ve talep gelmemesine rağmen; Rabia Naz VATAN’ ın vefatı ile ilgili basında çıkan haberler üzerine Giresun Barosu olarak ilk günden itibaren konu tarafımızca titizlikle takip edilmiş ve iddialar Baromuzca re’sen gündemimize alınarak 25 Şubat 2019 tarih, 2019/15 sayılı Yönetim Kurulu Kararımız ile dosyaya müdahil olmaya karar verilip Çocuk Hakları Danışma ve Uygulama Komisyonumuz görevlendirilmiş; Görele Cumhuriyet Başsavcılığında bu doğrultuda gerekli tüm yasal müracaatlar yapılarak süreç başlatılmıştır.

Tıpkı; oturdukları yerden klavyelerinin başında bu gerçek dışı ithamları yapanlar hiç ortada gözükmezken daha önce Atatürk’ümüzün manevi şahsiyetine hakaret eden şahıslar hakkında yaptığımız gibi. Tıpkı Alucra İlçesinde istismara uğrayan Yatılı Kuran Kursu öğrencilerinin yanında olduğumuz gibi. Tıpkı mesleğimize hakaret eden şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunduğumuz gibi. Tıpkı isnat edilen suçlar her ne olursa olsun adil yargılanma herkesin hakkıdır diyerek geçen hafta İstanbul 37.Ağır Ceza Mahkemesinde cezalandırılmış 18 meslektaşlarımıza ilişkin bildirimiz gibi ve daha nice burada saymadığımız hukuka aykırılıkların karşısında olduğumuz örneklerde olduğu gibi.

Ancak siyasi ikbal beklentileri; hatta ne yazık ki kendileri avukat dahi olmayan kimselerce konuyu Baro seçimlerine kadar indirgeyecek kadar sığ ve yakışıksız ifadelerle; hiçbir bilgiye dayanmayan, maksatlı, gerçek dışı ithamlara karşı Giresun Barosu olarak diyoruz ki: Hiçbir zaman ne iktidarlardan ne de muhalefetlerden yana değil; sadece ve sadece Hukukun yanındayız ve siyasi parti siyaseti değil sadece hukuk siyaseti yapıyoruz. Zaman zaman iktidardan ve zaman zaman da muhalefetten eleştiri almamız da bunun en güzel göstergesidir.

Bu bağlamda küçük bir yavrumuzun hayatının söz konusu olduğu ve ilk günden itibaren titizlikle takip ettiğimiz soruşturmayı sosyal medya hesaplarından tartışarak olası şüphelilere fayda sağlamak niyetimiz olmadığı gibi; soruşturmanın selameti açısından da doğru bulmadığımızı; yargılama faaliyetinin bir sosyal medya ağı üzerinden yapılamayacak kadar değerli olduğunu; küçük yavrumuzun hayatının her türlü reklamın, her türlü hesabın ve beklentinin üzerinde olduğunu; hayatını kaybetmesinde sorumlulukları olanların düşünceleri, mevki ve makamları, sıfatları her ne olursa olsun yasalar önünde gereken karşılığı bulmaları için konunun ilk günden itibaren takipçisi olduğumuzu ve bundan sonra da sonuna kadar olacağımızı kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız.27.03.2019

                                                                                                                                                                                            Giresun Barosu Yönetim Kurulu Adına

                                                                                                                                                                                                              Baro Başkanı

                                                                                                                                                                                                     Av.Soner KARADEMİR

Tarih : 27.03.2019
Okunma : 1652

© 2024 - Giresun Barosu

Adres : Çıtlakkale Mah. Atatürk Bulvarı No.121/1 - GİRESUN / Telefon: 0454 215 76 57 / Faks: 0454 215 76 58)
Adli Yardım Bürosu: 0 454 215 76 69 | Sosyal Tesis : 0 454 215 76 69 / D:17
E Posta : giresunbarosu@gmail.com | KEP Adresi: giresunbarosubaskanligi@hs01.kep.tr
E-Tebligat Numarası: 35366-96939-85090
Giresun Barosu Union of Black Sea Countries Bar Association (BCBA) üyesidir.